Aproape 3.000 de persoane au participat, sâmbătă seară, la un nou protest la Alba Iulia solicitând abrogarea Ordonanţei de Urgenţă prin care s-au modificat codurile penale scandând "Noi de-aicea nu plecăm/ Nu plecăm acasă/ Până nu veţi abroga ordonanţa voastră!” sau „Nu vă fie frică/Ordonanţa pică!”. Protestatarii au încheiat acţiunea alături de câţiva tineri veniţi cu chitara şi instrumente muzicale şi împreună au cântat melodii patriotice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii s-au adunat, sâmbătă seara, în faţa Prefecturii Alba purtând pancarte cu mesaje precum „Morţii voştri pot vota dar nu şi protesta”, „PSD – PCR, aceeaşi infecţie! Altă întrebare!”,„No, amu zău că-i bai!” „Să vă fie frică, Ardealul se ridică!”, „Nu accept acest abuz”, „În democraţie, hoţii stau în puşcărie” dar şi „Asta-i trădare, nu guvernare!”. Un pensionar şi-a adus o pancartă realizată din marginile unei cutii de carton pe care a scris „Dragnea nu uita la Aiud ii vila ta!” şi a afirmat că a ieşit în stradă pentru „a-i oprii pe hoţii care vor să distrugă România”. Bărbatul a spus că din punctul său de vedere mulţi dintre cei care se află în prezent în funcţii publice la Bucureşti „ar trebui să se mute în vila de la Aiud”, făcând aluzie la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Aiud.

La începutul protestului, oamenii au cântat împreună imnul de stat „Deşteaptă-te române”, iar apoi i-au aplaudat pe jandarmii care monitorizează acţiunea scandând „Cinste lor, cinste lor, cinste lor jandarmilor!”

Protestatarii au pornit apoi într-un marş pe străzi, din centrul oraşului spre cartierul Cetate, circulaţia auto fiind îngreunată pe străzile pe care aceştia s-au deplasat. Numărul participanţilor a crescut de la câteva sute iniţial la aproape 3.000, coloanei de manifestanţi alăturându-li-se alte persoane pe traseu.

Mulţi dintre participanţi şi-au adus, sâmbătă seara, la protest şi copiii, micuţii purtând steaguri şi eşarfe tricolore sau pancarte cu mesaje precum: „Nu ştiu ce e politica, dar ştiu că nu vreau hoţi în ţara mea!” sau „Pe mine mami m-a învăţat că nu e frumos să furi. Pe voi nu?”.

În faţă s-a aflat şi sâmbătă seara un grup de tineri care poartă un imens steag tricolor pe care au lipit mesajul „Bucureşti nu uita/ Alba e de partea ta”. De asemenea unul dintre protestatari a purtat pe umăr, ca la înmormântare, o cruce pe care era scris numele liderului PSD Liviu Dragnea, a lipit poza acestuia şi mesajul „Liviu Dragnea vreau să ştie/ Sunt gropar de meserie!”. Un alt tânăr a purtat o coroană de flori pe care scrie „ PSD – ALDE - La mulţi ani cu executare!”.

Oamenii s-au manifestat zgomotos cu fluiere, vuvuzele şi tălăngi şi au scandat lozinci precum „Noi de aicea nu plecăm/ Nu plecăm acasă/ Până nu veţi abroga ordonanţa voastră!”, „Bucureşti nu uita/ Alba e de partea ta!”, „Dragnea nu uita/ Va veni şi ziua ta!”, „Jos Guvernul!!!”,  „Am ieşit din casă, fiindcă ne pasă”, „Uniţi salvăm toată România!”, „Nu vă fie frică, ordonanţa pică” sau „PSD – ciuma roşie”.

Protestatarii au încheiat acţiunea în cartierul Cetate unde un grup de tineri a adus o chitară şi alte instrumente muzicale cu care au cântat „Deşteaptă-te române!” dar şi melodii patriotice precum „Treceţi batalioane române Carpaţii!”

Protestul de la Alba Iulia s-a încheiat în jurul orei 21,30 şi nu a fost autorizat fiind lipsit de incidente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.