Peste 10.000 de protestatari participă la un marş pe străzile municipiului Braşov, aceştia continuând acţiunea chiar şi după ce a fost anunţată abrogarea Ordonanţei 13, la ora transmiterii acestei ştiri ei deplasându-se spre Piaţa Sfatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă în momentul plecării în marş de la Prefectura Braşov la 19.30 numărul protestatarilor era de peste 2.000 de oameni pe traseu numărul acestora s-a dublat, apoi a crescut la 6.000, ulterior la 8.000, iar la momentul transmiterii acestei stiri numărul lor a depăşit 10.000.

Marşul se desfăşoară pe următorul traseu: Prefectură-bulevadul 15 Noiembrie- Centru Civic-Toamnei-Victoriei-13 Decembrie-Iuliu Maniu- Iorga-Mureşenilor-Piaţa Sfatului. La ora transmiterii acestei ştiri coloana de protestatari se află pe Bulevardul Victoriei şi se îndreaptă spre centru spre Piaţa Sfatului.

Braşovenii au la ei vuvuzele şi tobe şi scandează lozinci împotriva ordonanţei privind modificările la codurile penale. „Şi Braşovul cere, fără graţiere!”, „Ole, ole, o dorinţă sinceră, România liberă!”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, „PSD, ciuma roşie!”, „Săriţi cu toţii, şi strigaţi tare, că România nu e de vânzare”, „Noaptea, ca hoţii!”, „Zi de zi, aici vom fi!”, „Anulare, nu abrogare!”, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, „Nu plecăm acasă, hoţii nu ne lasă!” sau „Iar, ne-aţi scos din casă“. De asemenea protestatarii au cântat din nou Deşteaptă-te Române.

Mai mulţi patroni de cafenele şi baruri din zona centrală s-au solidarizat cu protestatarii şi le oferă gratuit ceai fierbinte şi cafea. De asemenea, patronul unei cofetării a anunţat că vine cu câteva sute de bucăţi de turtă dulce, pe care să le ofere manifestanţilor, "ca să ne treacă gustul de la ce ne-a dat Dragnea“.

Aceasta este a cincea zi de proteste la Braşov. Marţi noapte după aprobarea ordonanţei, 2.000 de oameni au pornit în marş pe străzile oraşului. Miercuri şi joi au fost câte 8.000 de oameni în stradă, iar vineri seara num[rul protestatarilor a ajuns la 12.000. De fiecare dată oamenii s-au adunat la Prefectură, au protestat în Piaţa Sfatului, unde este sediul PSD şi au mărşăluit pe străzile oraşului. Vineri seară, la ora 22.00, au cântat Imnul Naţional în Piaţa Sfatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.