Câteva zeci de gospodării au fost inundate, sâmbătă, în zona Munţilor Apuseni, din judeţul Alba, inundaţiile producându-se pe fondul topirii bruşte a zăpezii, iar pe râurile din zonă s-au format blocuri mari de gheaţă care pun în pericol podurile de pe cursul acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, în Munţii Apuseni s-au produs, sâmbătă, inundaţii pe fondul topirii bruşte a zăpezii care a dus la  creşterea debitelor pe râurile din această zonă.

În localitatea Vidrişoara, 15 gospodării şi subsolul unei case au fost inundate după ce Valea Vidrişoarei a ieşit din albie, în zonă fiind mobilizaţi pompierii militari pentru a scoate apa din gospodăriile afectate.  În aceeaşi localitate, drumul judeţean 762 a fost inundat pe o lungime de 500 metri, iar drumul comunal a fost afectat pe o lungime de câteva sute de metri după ce două poduri au fost blocate de bucăţi mari de gheaţă.

Probleme au fost înregistrate şi în Albac, Scărişoara, Arieşeni sau Gârda unde mai multe curţi sau terenuri au fost inundate.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba au anunţat, sâmbătă, că monitorizează Râul Arieş şi văile adiacente acestuia din zona Munţilor Apuseni pentru a identifica posibile probleme care ar putea cauza inundaţii dar şi pentru a interveni în cazul în care bucăţile mari de gheaţă formate pe râu ar deveni un pericol şi ar trebui dinamitate.

În judeţul Alba, maximele de temperatură au depăşit, sâmbătă, 10 grade Celsius, iar pe fondul încălzirii bruşte a vremii zăpada a început să se topească crescând debitele râurilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.