Aproximativ 10.000 de persoane protestează, vineri seara, în municipiul Sibiu, manifestanţii fiind însoţiţi de o formaţie de jazz ai cărei membri spun că acesta este modul în care ştiu ei să se exprime cel mai bine. Oamenii au pornit în marş prin oraş, iar mai multe firme din municipiu susţin protestul oferind ceai, covrigi, materiale pentru realizarea de pancarte şi flori pentru jandarmi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a patra seară după aprobarea ordonanţei de modificare a Codurilor Penale, sibienii au ieşit în stradă în semn de protest.

Începând de la ora 17.00, grupuri de oameni au început să se strângă în Piaţa Mare din Sibiu, iar în jurul orei 19.30 erau deja 4.000 de oameni în stradă.

La ora transmiterii acestei ştiri, numărul manifestanţilor a ajuns la 10.000.

O trupă de jazz din oraş s-a alăturat protestelor, iar artiştii au întreţinut atmosfera în Piaţa Centrală.

Manifestanţii poartă pancarte uriaşe care imită bancnote, având inscripţionată cifra 190.990 şi chipul lui Liviu Dragnea.

După 19.30, manifestanţii au părăsit Piaţa Mare şi au pornit în marş pe bulevardul pietonal. Coloana urmează să ajungă până pe bulevardul Mihai Viteazu, la câţiva kilometri distanţă de Piaţa Mare şi vor reveni în Piaţa Mare.

Mai multe firme din oraş au anunţat că se alătură protestului. În timp ce unele au pus la dispoziţia protestatarilor materiale pentru realizarea de pancarte - hârtie, carton, markere, altele au anunţat că vor oferi ceai cald şi covrigi.

O florărie va distribui 200 de flori jandarmilor care însoţesc coloana de manifestanţi, sibienii dorind astfel să transmită că sunt adepţii protestelor paşnic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.