Swan Lake, un celebru colier cu diamante purtat de prinţesa Diana la un eveniment public, cu doar două luni înainte de a muri într-un accident de automobil, a fost pus în vânzare contra sumei de 12,1 milioane de dolari, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prinţesa Diana a purtat acel colier spectaculos, alcătuit din 178 de diamante şi perle, în seara în care a asistat la o reprezentaţie a spectacolului de balet ”Lacul lebedelor”, pus în scenă la Royal Albert Hall din Londra, în iunie 1997.

A fost una dintre ultimele apariţii publice ale sale, deoarece prinţesa britanică a murit în urma unui accident de automobil la Paris, în august 1997.

De atunci, colierul este cunoscut sub denumirea ”Swan Lake Set” (”Setul Lacul Lebedelor”).

Potrivit publicaţiei In-Style, un cuplu ucrainean a cumpărat colierul cu suma de 632.000 de dolari în 2010 şi speră să îl vândă în acest an cu 12,1 milioane de dolari.

Tranzacţia ar putea fi considerată şi un moment comemorativ special, deoarece în vara acestui an se vor împlini 20 de ani de la tragicul deces al prinţesei Diana, care şi-a pierdut viaţa la vârsta de 36 de ani, pe 31 august 1997.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.