Ministrul de Interne, Carmen Dan, a reafirmat, vineri, la Parlament, că nu a fost informată cu privire la grupurile violente care au atacat miercuri noapte forţele de ordine care asigurau securitatea la protestele din Piaţa Victoriei, precizând că mesajul primit de secretarul de stat nu conţinea decât o informaţie cu caracter general, obişnuită, în cadrul schimbului de informaţii operative şi nu era semnat SRI. Ministrul a adăugat că ulterior a avut discuţii cu directorul SRI, Eduard Hellvig, cu care a stabilit că nivelul de comunicare ar trebui să se facă la un eşalon corespunzător.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acel SMS însemna un schimb operativ de informaţii şi nu era decât cu caracter generic. Această situaţie o putea analiza oricine care cunoştea că în apropierea Pieţei Victoriei se desfăşurau două activităţi sportive. Este un aspect pe care l-am luat şi noi în calcul în cadrul şedinţei operative pe care am desfăşurat-o dimineaţă la sediul ministerului. Atât conţinea acest mesaj”, a declarat ministrul de Interne Carmen Dan.

Ea a precizat că s-au luat toate măsurile şi jandarmii au procedat corect.

”Sunt întrebată de ce nu s-au folosit mai agresiv mijloacele din dotarea jandarmilor. Nu cred că asta este abordarea pe care trebuie să o avem. Noi i-am urmărit îndeaproape pe cei care au plecat din sălile unde s-au ţinut competiţiile sportive. Aceştia nu au plecat ca un grup organizat, au plecat individual ca orice participant la acea demonstraţie paşnică”, a precizat ministrul.

Carmen Dan a arătat că în data de 1 februarie informarea a fost prin SMS şi a fost făcută puţin înainte de ora 9.00.

”Secretarul de stat a primit un SMS. Nu conţinea altceva decât o informaţie cu caracter general, obişnuită, în cadrul schimbului de informaţii operative. Nu era semnat SRI, nu era asumat de cineva. Era semnat de o persoană. Am văzut un mesaj. Atât şi nimic mai mult. Aceste lucruri vor fi analizate. Nu dau vina pe nimeni, spun că e o situaţie care trebuie analizată. Eu cu domnul director Hellvig am avut o discuţie ulterioară şi am stabilit că nivelul de comunicare ar trebui să se facă la un eşalon corespunzător”, a subliniat ministrul de Interne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.