Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, vineri, întrebat dacă s-a gândit la demisie, aşa cum au cerut protestatarii, că el a demisionat, în cariera sa, "mai mult decât oricine în ţara asta", a avut asupra lui presiuni, dar nu îi este frică. Ciorbea spune şi că este "sensibil" la critici, inclusiv din partea celor care manifestează în ţară acum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre cererile de demisie, Ciorbea a afirmat că nu se gândeşte la aşa ceva.

"Daţi-o înainte cu demisia şi cu povestea dumneavoastră, vă las s-o duceţi până unde vreţi. (...) Nu mi-e teamă de nimic. Eu am demisionat mai mult decât oricine în ţara asta şi am avut presiuni mai mari decât oricine în ţara asta şi am făcut reforme mai importante decât oricine din ţara asta. Nu mi-e frică de nimic, decât de Dumnezeu", a spus el.

Avocatul Poporului a afirmat că este "sensibil la orice fel de critici" şi este deschis faţă de ele.

Ciorbea a fost întrebat şi dacă protestele din ultimele zile au avut un rol în decizia sa de a contesta la CCR Ordonanţa privind modificarea Codurilor penale, el spunând că îl interesează opiniile tuturor şi a dat exemplul unui protestatar care venea în faţa sediului instituţiei pe care o conduce.

"Chiar prezenţa unui om - e un prieten care trecea aproape zilnic pe aici cu o pancartă - şi ăla mă sensibilizează, l-am oprit de câteva ori, l-am chemat înăuntru, am stat de vorbă cu el. Sigur că interesează opinia oricărei persoane", a spus el.

Ciorbea a precizat că a primit sute de mesaje de susţinere, dar şi de critici, însă nu a răspuns la ele.

Avocatul Poporului precizează că nu a discutat cu niciun politician în această perioadă despre decizia sa, singura întâlnire fiind cu preşedintele Klaus Iohannis, căruia i-a mulţumit pentru că i-a atras atenţia asupra precedentului privind atacarea unei Ordonanţe care nu a intrat încă în vigoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.