Peste trei sute de persoane sunt programate, miercuri, să depună acte la Serviciul Public Permise de Conducere şi Înmatriculări ale Vehiculelor Buzău, după ce a intrat în vigoare legea prin care a fost eliminat timbrul de mediu, dintre acestea multe venind înainte să înceapă programul instituţiei. Pentru a face faţă cererilor, reprezentanţii instituţiei au deschis patru ghişee şi au pus la dispoziţie un serviciu de programări online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Serviciului Permise şi Înmatriculări Buzău, Gheorghe Bădeanu, a declarat că miercuri sunt programate să vină să depună acte pentru înmatricularea maşinilor aproximativ 350 de persoane, în timp ce media unei zile obişnuite este de 200. 

Pentru a face faţă numărului mai mare de solicitări, au fost deschise patru ghişee, la două împărţindu-se bonuri de ordine pentru cei care vor să depună cereri, în timp ce la celelalte se fac programări online.

“Creşterea e semnificativă, ne aşteptam la asta şi pentru că în ultimele trei săptămâni nu am mai avut cereri. Lumea aştepta data de 1 februarie. Într-o zi obişnuită avem 200 de operaţiuni, iar pentru astăzi sunt 350. Ne-am pregătit cu patru ghişee şi dacă e nevoie vom lucra peste program”, a declarat Gheorghe Bădeanu.

Bădeanu a precizat că în jur de 150 de buzoieni s-au programat online, acest serviciu fiind conceput pentru a se reduce timpii de aşteptare pe holurile instituţiei. 

“E prima zi în care e operaţională lipsa taxei timbrului de mediu si a taxei de înmatriculare. Am reuşit să rezolvăm problema solicitărilor cu ajutorul programării online care a devenit funcţională la Buzău de marţi. Sistemul e operaţional şi şi-a făcut treaba. Sunt programate 150 de persoane astăzi (miercuri n.r.) doar prin online şi cam 200 au venit fizic, cu bonuri de ordine”, a spus Gheorghe Bădeanu.

Deşi numărul ghişeelor a fost suplimentat, oamenii se plâng de timpii mari de aşteptare. Unii au venit la sediul serviciului de la ora 5.00 dimineaţa, în timp ce programul cu publicul începe la 8.30.

“Stăm la coadă, ce să facem? Asta e situaţia din ţara noastră. Nu ştiu de ce nu fac mai multe ghişee ca să nu stăm să pierdem timpul aici. Am aşteptat special această zi ca să îmi înmatriculez maşina şi să-i dau drumul la treabă că altfel e vai viaţa noastră”, a declarat o persoană care stătea la coadă.

“Harababură, trebuie să mă întorc la ANAF, să pierd timpul acolo, apoi să vin aici. Dar asta e, plăteam 45 de milioane de lei vechi înainte, aşa că stăm şi aşteptăm”, a spus un bărbat.

Şi în alte judeţe a fost aglomerat, miercuri, la serviciile de permise şi înmatriculări.

Sediul Serviciului Public Permise de Conducere şi Înmatriculări ale Vehiculelor Constanţa a fost luat cu asalt, începând de miercuri dimineaţă, de către zeci de persoane, după ce a intrat în vigoare legea prin care este eliminat timbrul de mediu, oficialii instituţiei estimând că pe parcursul zilei prezentările se vor dubla faţă de săptămâna trecută, astfel că au deschis mai multe ghişee şi au un serviciu de programări online pentru a se reduce timpul de aşteptare.

La Sibiu peste 400 de persoane s-au strâns pentru a-şi înmatricula maşinile în prima zi de eliminare a taxei de mediu. Programul instituţiei a fost prelungit cu două ore pentru a se face faţă situaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.