Autorităţile germane au arestat miercuri dimineaţă un suspect acuzat de organizarea unui atentat terorist, în urma unei operaţiuni antiteroriste masive care a implicat percheziţii în peste 50 de locuinţe din landul Hesse, transmite The Local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii au percheziţionat mai multe locuinţe din metropola Frankfurt pe Main şi au organizat raiduri la primele ore ale dimineţii în localităţile Offenbach, Darmstadt şi Wiesbaden. 

Aceste raiduri antiteroriste au vizat apartamente, proprietăţi comerciale, precum şi moschei.

Potrivit primelor informaţii, şaisprezece bărbaţi cu vârste cuprinse între 16 şi 46 de ani sunt consideraţi suspecţi în investigaţia masivă, care a implicat munca a peste 1.100 de poliţişti.

Principalul suspect este un bărbat tunisian în vârstă de 36 de ani, acuzat de organizarea unui atentat terorist şi de recrutare a militanţilor ISIS. Autorităţile susţin că acesta a început realizarea unei celule teroriste, a cărui scop era organizarea unui atentat terorist în Germania.

Acest suspect este singurul arestat în timpul operaţiunilor din landul Hesse.

Un purtător de cuvânt a explicat că respectiva celulă de militanţi jihadişti nu a ales încă o ţintă, iar planurile pentru un atentat terorist era abia la început.

”Prin această operaţiune, noi trimitem un mesaj clar acelor islamişti radicali din Hesse: Am văzut spectacolul cu proprii noştri ochi”, a declarat ministrul de Interne din Hesse, Peter Beuth.

Între timp, poliţia berlineză a arestat trei persoane suspectate că încercau să călătorească într-o zonă de război pentru a comite un atac terorist.

Suspecţii ar putea să aibă legătură cu jihadiştii Statului Islamic, întrucât aveau planuri pentru a călători în Siria sau Irak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.