Peste 15.000 de persoane au protestat în Piaţa Victoriei, marţi seară, strigând "PSD, ciuma roşie" şi cerând demisia Guvernului, după ce Cabinetul Grindeanu a adoptat proiectul de lege privind graţierea unor fapte, precum şi modificarea codurilor penale, prin Ordonanţă de Urgenţă. Manifestaţia s-a încheiat după mai bine de patru ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 03:20 Manifestaţia antiguvernamentală din Piaţa Victoriei s-a încheiat după mai bine de patru ore

Cei aproximativ 15.000 de oameni care au protestat, marţi seară, în faţa sediului Guvernului, faţă de adoptarea prin ordonanţă de urgenţă a modificărilor Codului Penal şi Codului de Procedură Penală au părăsit Piaţa Victoriei. Protestul a durat peste patru ore.

UPDATE 02.38:Sfârşit de manifestaţie în Piaţa Victoriei, mai sunt câteva zeci de oameni în faţa Guvernului. Circulaţia s-a reluat

Manifestaţia din Piaţa Victoriei, la care au participat peste 15.000 de oameni, se apropie de final. În faţa Guvernului mai sunt, la această oră, câteva zeci de protestatari. Circulaţia rutieră s-a reluat în zonă.

Câteva zeci de oameni care agită steaguri ale României şi strigă "DNA să vină să vă ia" se mai află la această oră în Piaţa Victoriei.

UPDATE 02:12: Manifestanţii încep să plece din Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului au rămas câteva sute de oameni

Mare parte din cei peste 15.000 de manifestanţi încep să plece, la această oră, din Piaţa Victoriei, unde au protestat faţă de adoptarea de către Guvernul Grindeanu a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale. În acest moment, în faţa sediului Executivului mai sunt câteva sute de oameni

Cei mai mulţi dintre manifestanţii aflaţi în Piaţa Victoriei din Capitală au plecat, la această oră, spre case, în faţa sediului Executivului rămânând câteva sute de demonstranţi.

UPDATE 01:18 Atmosferă tensionată în Piaţa Victoriei. Mulţimea huiduie şi strigă: "Demisia","Elicopterul"

Atmosfera este tensionată, la această oră, în Piaţa Victoriei, unde peste 15.000 de oameni huiduie şi scandează "Demisia", "Elicopterul", "DNA să vină să vă ia",  "Acasă e cald şi bine, eu strig şi pentru tine".

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Mai devreme, manifestanţii au cântat imnul României şi au scandat "Nu scăpaţi", "Anticipate", "Noaptea ca hoţii", "Şobolanii".

Jandarmii sunt pregătiţi să intervină cu gaze lacrimogene, după ce protestatarii au aruncat în ei cu bulgări de zăpadă. Unii protestatari s-au îmbrâncit cu jandarmii.

UPDATE 00.39: Piaţa Victoriei este plină de manifestanţi, peste 15.000 de oameni protestează în centrul Capitalei

Peste 15.000 de oameni protestează la această oră în Piaţa Victoriei. Manifestanţii cântă imnul României şi scandează "Nu scăpaţi", "Anticipate", "Noaptea ca hoţii", "Şobolanii". 

Foto: Bogdan Buda
Foto: Bogdan Buda

Piaţa Victoriei este plină, circa 15.000 de oameni protestând faţă de decizia Guvernului de a adopta proiectul de lege privind graţierea unor fapte, precum şi de a modifica, prin Ordonanţă de Urgenţă, codurile penale.

Manifestanţii cântă imnul României şi scandează "Anticipate", "Demisia", "Mai am un singur dor, Dragnea scriitor", "DNA să vină să vă ia", "PSD, ciuma roşie".

Foto: Bogdan Buda
Foto: Bogdan Buda

Jandarmii sunt pregătiţi să intervină cu gaze lacrimogene, după ce protestatarii au aruncat în ei cu bulgări de zăpadă şi au strigat: "Jandarmeria apără hoţia".   

UPDATE: 00:17 Peste 10.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei: "Asta e trădare, nu e guvernare", "Anticipate"

Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei a ajuns la peste 10.000. Oamenii strigă "Asta e trădare, nu e guvernare","Anticipate", "Trădătorii", "Şobolanii","PSD, ciuma roşie", "Noaptea, ca hoţii", "Nu plecăm", după ce Cabinetul Grindeanu a adoptat proiectul de lege privind graţierea unor fapte, precum şi modificarea codurilor penale, prin Ordonanţă de Urgenţă.

La ora transmiterii acestei ştiri, peste 10.000 de oameni protesteză în Piaţa Victoriei, unde scandează "Asta e trădare, nu e guvernare","Anticipate", "Trădătorii", "Şobolanii","PSD, ciuma roşie", "Nu scăpaţi", "Noaptea, ca hoţii", Ruşine să vă fie", "DNA să vină să vă ia", "Nu plecăm", "Refuz acest abuz".

Manifestanţii aruncă cu bulgări de zăpadă şi cer demisia Guvernului.

Piaţa Victoriei este complet blocată, iar porţile Guvernului sunt  închise.

UPDATE  23:52 Jurnaliştii sunt blocaţi în Palatul Victoria. SPP a primit ordin ca nimeni să nu intre şi nici să iasă din Guvern

Jurnaliştii sunt blocaţi de aproape două ore în Palatul Victoria, după anunţul privind adoptarea OUG pe justiţie, când oamenii au început să se strângă în faţa Guvernului pentru a protesta. Angajaţii SPP au securizat intrările în Guvern şi nimeni nu are voie să intre dar nici să iasă.

După anunţul privind adoptarea OUG de modificare a Codurilor penale şi după ce oamenii au venit în faţa Guvernului pentru a protesta, angajaţii SPP au primit ordin să nu lase pe nimeni să mai intre sau să iasă din Palatul Victoria.

Ziariştii acreditaţi la Guvern au rămas blocaţi în Palatul Victoria, nefiindu-le permis să părăsească Guvernul.

Premierul şi miniştrii au plecat din Palatul Victoria imediat după şedinţa de Guvern.

UPDATE 23.35: Aproximativ 3.500 de oameni protestează în Piaţa Victoriei, numărul manifestanţilor creşte

Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei a ajuns la aproximativ 3.500. Oamenii strigă "PSD, ciuma roşie", "Noaptea, ca hoţii", după ce Cabinetul Grindeanu a adoptat proiectul de lege privind graţierea unor fapte, precum şi modificarea codurilor penale, prin Ordonanţă de 

La ora transmiterii acestei ştiri, peste 3.500 de oameni protesteză în Piaţa Victoriei, unde scandează "Hoţii", "PSD - Ciuma Roşie". anifestanţii cer dmisia Guvernului.

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Piaţa Victoriei este complet blocată, iar porţile Guvernului sunt  închise.

Câţiva protestatari au sărit gardul Guvernului şi au fost imobilizaţi de jandarmi, iar alţi manifestanţi încearcă forţarea porţilor Guvernului. De asemenea, mai mulţi manifestanţi aruncă cu bulgări de zăpadă.

La ora transmiterii acestei ştiri, creşte şi numărul forţelor de ordine din curtea Guvernului.

UPDATE: Numărul celor care protestează în faţa Guvernului a crescut.

Sute de persoane protestează şi au blocat ieşirile din Palatul Victoria.

La ora transmiterii acestei ştiri, oamenii protestează în Piaţa Victoriei, unde scandează "PSD - Ciuma Roşie" şi "Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!".

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Iniţial, câteva zeci de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei din Capitală, marţi seară, în jurul orei 20.00, când a început şedinţa Guvernului. Protestatarii au venit cu pancarte pe care scria: "Jos labele de pe Justiţie", "În democraţie, hoţii stau la puşcărie" şi au scandat: "DNA să vină să vă ia", "PSD, ciuma roşie".

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Numărul manifestanţilor a început să crească după terminarea şedinţei de Guvern, în care, deşi nu se aflau pe ordinea de zi, au fost adoptate proiectul de lege privind graţierea unor fapte şi modificarea codurilor penale, prin Ordonanţă de Urgenţă.

Peste 45.000 de oameni au protestat, duminică seară, în Bucureşti şi alte zeci de mii în mai multe oraşe din ţară faţă de cele două proiecte de OUG, acestea fiind cele mai mari manifestaţii din România de după 1990. A fost al doilea weekend consecutiv când mii de oameni au protestat faţă de cele două proiecte, în urma unor apeluri pe Facebook.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.