În cazul derulării de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) a patru proiecte finanţate din fonduri europene, Curtea de Conturi a constatat, în raportul pe 2015, publicat marţi, că au fost respinse, din cauza deficienţelor, toate cererile de rambursare a prefinanţărilor, reprezentând 9,4 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca urmare a verificării modului în care s-a derulat implementarea, de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), a patru proiecte finanţate din fonduri europene - POSDRU, s-a constatat că au fost respinse toate cererile de rambursare a prefinanţărilor, în sumă de 9.414 mii lei, din cauza deficienţelor constatate în implementarea proiectelor", potrivit Curţii de Conturi.

Instituţia arată că, prin urmare, Organismul Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale (OI POSDRU MEN) a emis decizii de recuperare de la CNEE a contravalorii prefinanţării, decizii care reprezintă titluri de creanţă.

În acelaşi raport, Curtea de Conturi a mai constatat acordarea necuvenită a sprijinului financiar din Programul "Bani de liceu”, în sumă de 2,4 milioane de lei, abateri cu privire la neîncasarea, neevidenţierea în contabilitate şi neadministrarea, de către unităţile de învăţământ, a
sumelor aferente Programului "Şcoală după Şcoală” (8,2 milioane de lei), la unităţi din 17 inspectorate şcolare judeţene, precum şi acordarea necuvenită de burse profesionale, în sumă de 350 de mii lei.

Totodată, raportul Curţii semnalează abateri cu privire la administrarea şi înregistrarea în contabilitatea unităţilor şcolare a stocurilor de rechizite şcolare ce se acordă elevilor (1,3 milioane de lei), acordarea necuvenită a sprijinului financiar din Programul Naţional de Protecţie Socială "Euro 200” (282 mii de lei), dar şi abateri privind decontarea abonamentelor şi cheltuielilor de transport ale elevilor (372 de mii de lei).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.