Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că CSAT a avizat favorabil proiectele de buget ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale, şeful statului precizând că premierul s-a angajat ca, la rectificarea bugetară, ”să vină în completarea acestor sume, acolo unde apar probleme, în special în domeniul salarizării personalului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, după şedinţa CSAT că proiectul de buget pregătit de Guvern şi care ar urma să fie trimis Parlamentului este unul problematic, care prevede o creştere foarte mare a cheltuielilor. Şeful statului a apreciat că bugetul este prea optimist şi supraevaluat, fără să existe o explicaţie pertinentă pentru această creştere foarte mare.

"Guvernul a pregătit un proiect de buget pe care doreşte să îl trimită în Parlament şi, pentru acest lucru, este nevoie de avizul CSAT. Acest buget, pe care Guvernul l-a pregătit şi este gata să-l trimită în Parlament, mi se pare problematic. Acest buget prevede o creştere foarte mare a cheltuielilor şi, după părerea specialiştilor şi după părerea mea, acest buget este prea optimist. Este un buget supraevaluat, fără să existe o explicaţie pertinentă pentru această creştere foarte mare - vorbim de o creştere de în jur de 15%. Chiar dacă considerăm că economia României va creşte, lucru pe care ni-l dorim cu toţii, o creştere atât de mare este greu de realizat.", a declarat preşedintele Klaus Iohannis la finalul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care a avut pe agendă avizarea bugetelor instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

El a mai spus că, în acest context, este cu atât mai greu de realizat de ce bugetele din domeniul securităţii naţionale, în unele zone, au fost scăzute.

Preşedintele a anunţat, totodată, că CSAT a avizat favorabil proiectele de buget ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale, şeful statului precizând că premierul s-a angajat ca, la rectificarea bugetară, ”să vină în completarea acestor sume, acolo unde apar probleme, în special în domeniul salarizării personalului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.