Preşedintele Donald Trump a decis luni noaptea să-l numească pe Thomas Homan la conducerea interimară a Agenţiei de Imigraţie şi Poliţie Vamală (ICE), care aparţine Departamentului de Securitate Internă. Schimbarea de conducere are loc în mijlocul scandalului de la Departamentul de Justiţie, unde preşedintele a demis-o pe şefa interimară pentru că le-a recomandat avocaţilor să nu apere ultimul ordin executiv privid imigraţia, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Thomas Homan a ocupat anterior funcţia de director executiv pentru operaţiunile de deportare ale ICE. Acesta a condus eforturile agenţiei guvernamentale de arestare şi extrădare a imigranţilor ilegali încă din 2013.

De asemenea, noul director îl înlocuieşte pe Daniel Ragsdale, care rămâne în poziţia de adjunct la ICE.

Şeful Departamentului de Securitate Internă, John Kelly, nu a oferit niciun motiv pentru schimbarea de conducere, precizând că Hamon ”va continua să servească ca un lider puternic şi eficient pentru femeile şi bărbaţii de la ICE”.

Preşedintele Donald Trump a demis în urmă cu doar câteva ore procurorul general interimar al Statelor Unite, Sally Yates, după ce aceasta le-a recomandat avocaţilor guvernamentali să nu apere ultimul ordin executiv semnat de Casa Albă.

Administraţia Trump a semnat vineri un ordin executiv prin care suspendă temporar, pentru o perioadă minimă de 120 de zile, programele de primire a refugiaţilor, opreşte pe termen nedeterminat primirea refugiaţilor sirieni şi blochează, pentru o perioadă minimă de 90 de zile, intrarea cetăţenilor din şapte ţări musulmane în Statele Unite.

Prin acest ordin executiv sunt vizaţi cetăţenii, precum şi persoanele cu dublă cetăţenie din Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan şi Yemen.

Însă, mii de americani au protestat faţă de decizia luată de miliardarul republican de a trece pe o listă neagră toţi cetăţenii din şapte ţări musulmane, în vreme ce sute de pasageri au fost reţinuţi ilegal la aterizarea pe aeroporturile din Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.