Unul dintre militarii răniţi în accidentul rutier produs miercuri, 25 ianuarie, în localitatea constănţeană Ştefan cel Mare, a fost transferat luni la o unitate medicală din Bucureşti, în timp ce al doilea, comandantul Bazei aeriene 86 Feteşti, a fost mutat de la Terapie Intensivă în Secţia de Ortopedie, urmând să mai fie supus unei intervenţii chirurgicale în această săptămână.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au anunţat că unul dintre militarii răniţi în accidentul de săptămâna trecută a fost transferat, în cursul zilei de luni, cu un elicopter SMURD, la Spitalul Militar din Bucureşti.

“Unul dintre cei doi pacienţi răniţi grav în accidentul rutier produs în 25.01.2017, pe DN22C a fost transferat în cursul zilei de astăzi la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central. Pacientul a fost transferat la Bucureşti cu elicopterul SMURD”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, starea de sănătate a celuilalt rănit, comandantul Bazei aeriene 86 Feteşti, evoluează favorabil, el fiind transferat în Secţia de Ortopedie de la Terapie Intensivă.

“Starea de sănătatea a celui de-al doilea pacient rănit în accident evoluează favorabil. Acesta a fost transferat de la Secţia de Terapie Intensivă, fiind acum internat în Secţia Ortopedie-Traumatologie şi urmează ca în cursul acestei săptămâni să fie supus unei noi intervenţii chirurgicale”, a mai precizat Spitalul Judeţean Constanţa.

Parchetul Militar a transmis că, în urma primelor verificări, accidentul de miercuri, 25 ianuarie, s-a produs după ce plutonierul major Dan Nica, care conducea un autoturism Logan, s-a angajat într-o depăşire imprudentă. În maşina respectivă se afla şi comandantul Bazei aeriene 86 Feteşti ”Gheorghe Mociorniţă”, generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, care urma să participe la o misiune la Mihail Kogălniceanu.

Plutonierul Dan Nica s-a angajat în depăşirea unui TIR şi a lovit cu maşina un autoturism Renault care circula regulamentar din sens opus. Cele două maşini s-au lovit apoi de camion, şoferul acestuia încercând să evite impactul.

În urma accidentului, un bărbat şi o femeie, aflaţi în autoturismul Renault, au murit pe loc. Cei doi militari au fost scoşi din maşină de un echipaj de descarcerare. Cadrele medicale prezente la faţa locului au stabilit că plutonierul a suferit un şoc hipovolemic, fiind preluat cu elicopterul SMURD, iar comandantul Bazei aeriene a fost diagnosticat cu fractură deschisă de femur, fiind luat de ambulanţa SMURD. Ambii militari au fost intubaţi şi transportaţi la Spitalul Judeţean Constanţa pentru îngrijiri medicale. Ei au fost internaţi mai multe zile în secţia de Terapie Intensivă, fiind supuşi mai multor intervenţii chirurgicale.

Procurorii militari au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, urmând să continue cercetările în acest caz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.