În mijloacele de transport în comun va fi instalat internet wi-fi gratuit pentru călători şi o aplicaţie prin care aceştia vor putea afla timpul de aşteptare şi traseul pe care trebuie să îl parcurgă, a anunţat, luni, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Regia Autonomă de Transport Bucureşti va iniţia o procedură prin care, atât în troleibuze, autobuze şi tramvaie se va instala internet wireless gratuit, pentru toţi călătorii care vor beneficia de transportul public”, a declarat Firea.

Primarul Capitalei a adăugat că va fi creată o aplicaţie prin care călătorii vor putea şti care este timpul de aşteptare, traseul pe care îl parcurge vehicului.

"De asemenea, tot printr-o aplicaţie, pe care o va organiza Regia, călătorii vor putea afla care este timpul de aşteptare, precum şi informaţii despre traseul vehicului pe care doresc să îl ia. Cred că ajungem şi noi cu paşi, chiar dacă nu prea rapizi, dar cu paşii pe care ni-i permitem acum, în rândul ţărilor civilizate şi al marilor capitale”, a mai spus Firea.

Conform proiectului de hotărâre aprobat în şedinţa CGMB, există solicitări din partea cetăţenilor pentru introducerea de internet wireless, mai ales pentru traseele RATB utilizate preponderent de tineri, din zona instituţiilor de învăţământ sau zone de agrement, dar şi pe traseele mai lungi sau cele care asigură legătura cu Aeroportul Henri Coandă.

De asemenea, introducerea internetului gratuit în mijloacele de transport public poate duce la creşterea numărului celor care folosesc RATB-ul, renunţând la maşinile proprii, se mai arată în document.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.