Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, luni, la finalul consultărilor asupra ordonanţelor privind graţierea şi modificarea codurilor penale, că proiectele nu vizează persoane sau politicieni, ci politica penală a statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În sală am răspuns foarte clar că nu. Şi acum vă spun dumneavoastră: actele normative nu se fac pentru politicieni, se fac pentru a rezolva politica penală a statului”, a susţinut Iordache, în conferinţa de presă de la finalul dezbaterii organizate de Ministerul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei a adăugat că nu a avut în vedere şi nu are în vedere o anumită persoană.

”Am vizitat şi voi vizita în perioada următoare o serie de penitenciare fără a viza sau a vizita o anumită persoană. Repet, actele normative nu vizează persoane sau politicieni”, a declarat Florin Iordache întrebat de jurnalişti dacă de graţiere va beneficia vreun politician. 

Anterior, în timpul dezbaterii, un participant l-a întrebat pe ministru dacă de graţiere va beneficia vreun om politic.

"Nu", a răspuns Iordache.

Întrebat de una dintre persoanele care au participat la dezbaterea publică a celor două OUG dacă de acestea vor beneficia fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, toţi acuzaţi în dosarul Mineriadei, ministrul Justiţiei a răspuns: “Nu”.

Un alt participant la dezbatere l-a întrebat pe ministrul Justiţiei dacă preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va fi “avantajat” de cele două ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale, răspunsul lui Iordache fiind acelaşi: “Nu”.

Întrebat dacă iese Dan Voiculescu din penitenciar în baza OUG privind graţierea, Iordache a răspuns: "Treceţi mai departe”.

Un alt participant la dezbatere i-a spus ministrului Justiţiei că nu trebuie să subestimeze gândirea celor care ies în stradă, pentru că aceştia protestează întrucât nu pot să înţeleagă cum infracţiunile comune sunt puse pe acelaşi palier cu „infracţiunile gulerelor albe”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.