Procurorii Generali din 16 state americane, printre care se numără California, New York şi Pennsylvania, au semnat o declaraţie critică la adresa ordinului executiv prin care este blocată temporar intrarea cetăţenilor din şapte ţări predominant musulmane în Statele Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem determinaţi să muncim pentru a ne asigura că cât mai puţini oameni suferă din cauza situaţiei haotice create”, se arată în declaraţia comună a Procurorilor Generali.

Preşedintele Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care suspendă temporar, pentru cel puţin 120 de zile, programele de relocare a refugiaţilor şi blochează temporar, pentru cel puţin 90 de zile, intrarea în Statele Unite a cetăţenilor din şapte ţări predominant musulmane, precum Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan şi Yemen.

Un judecător federal a decis să blocheze deportarea refugiaţilor şi a pasagerilor reţinuţi pe aeroporturi ca urmare a ordinului executiv semnat de preşedintele Donald Trump. Decizia a fost luată într-o instanţă din Brooklyn, însă nu a fost singura hotărâre anunţată de magistraţii federali din SUA.

Magistrata Ann M. Donnelly a ordonat oprirea imediată a operaţiunilor de deportare a refugiaţilor şi a altor pasageri care deţin vize valide, sau chiar vize de rezidenţă permanentă în Statele Unite.

Decizia îi implică pe refugiaţii şi pe cetăţenii din cele şapte ţări predominant musulmane, care sunt deja în tranzit pe aeroporturile americane şi au fost reţinuţi în mod ilegal de către autorităţile aeroportuare.

Într-un caz separat, un judecător federal din Virginia a decis în favoarea a trei cetăţeni care deţin viză permanentă de rezidenţă şi a altor 60 de pasageri reţinuţi pe aeroportul internaţional Dulles.

Magistratul Leonie Brinkema a emis o interdicţie care împiedică autorităţile americane pentru cel puţin o săptămână din deportarea pasagerilor reţinuţi pe aeroportul Dulles, situat în apropiere de Washington DC.

De asemenea, judecătorul federal a cerut ca avocaţii să aibă acces la persoanele reţinute în mod ilegal pe aeroportul din Virginia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.