Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat duminică, la finalul unei întâlniri informale cu liderii de organizaţii judeţene ai partidului, că s-a luat decizia ca alegerile să fie organizate de jos în sus, începând de la filialele constituite în jurul secţiilor de votare, urmând ca cel târziu până la finalul lui iunie să fie organizată şi convenţia naţională în cadrul căreia va fi ales viitorul preşedinte al PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu, împreună cu secretarul general, voi propune Biroului Permanent Naţional o variantă în care alegerile să se desfăşoare de jos în sus, de la nivelul fiecărei secţii de votare, urmând cu preşedinţii organizaţiilor judeţene şi apoi cu cei care vor candida pentru conducerea naţională a PNL. Calendarul asumat al PNL este următorul: vom face un BPN care va convoca Consiliul Naţional de Coordonare, organismul care declanşează alegerile interne. Lucrul acesta îl vom face destul de repede, însă suficient de temeinic astfel încât convenţia să poată într-adevăr să fie integratoare şi unificatoare. Cred că pe final de cel târziu iunie PNL va avea o conducere legitimă şi susţinută de cea mai mare parte a membrilor PNL”, a declarat Raluca Turcan.

Ea a mai spus că va propune înfiinţarea unei comisii de organizare a alegerilor care să fie formată din oameni care să asigure tuturor celor din teritoriu un cadru corect şi transparent pentru desfăşurarea scrutinului intern, iar preşedintele acestei comisii nu va putea candida la şefia partidului.

”PNL are un viitor bun. PNL poate să devină partenerul pe care-l aşteaptă românii. PNL poate şi trebuie să intre în alegerile interne într-un mod cât mai integrator, într-un mod cât mai transparent şi corect faţă de toţi membrii de partid”, a conchis Raluca Turcan.

Preşedinţii organizaţiilor judeţene ai PNL, reuniţi duminică la Parlament, au căzut de acord, după disputele din ultima perioadă, să recomande organizarea de alegeri de jos în sus în partid, adică mai întâi la nivel judeţean, apoi la nivel naţional, convenţia urmând să fie organizată la finalul lunii mai sau începutul lunii iunie, au declarat, pentru News.ro, surse liberale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.