Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a declarat duminică după-amiază că vizita de stat pe care preşedintele Donald Trump plănuieşte să o facă în Marea Britanie ar trebui să fie împiedicată, atât timp cât rămâne în vigoare ”interdicţia musulmană” anunţată de Casa Albă. Preşedintele american a semnat un ordin executiv care interzice temporar intrarea cetăţenilor din şapte ţări predominant musulmane în Statele Unite, scrie The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Corbyn a precizat că premierul britanic nu ar trebui să-l susţină pe preşedintele american, până ce acesta nu demostreză că ”va proteja drepturile fundamentale, libertăţile şi legile” la Casa Albă.

Premierul Theresa May i-a transmis vineri preşedintelui Donald Trump o invitaţie în numele reginei Elizabeta a II-a pentru a efectua o vizită de stat în Marea Britanie. Theresa May şi Donald Trump au purtat discuţii la Washington şi au vorbit despre cooperarea comercială dintre cele două ţări după Brexit.

Preşedintele Trump a acceptat invitaţia reginei Marii Britanii.

De asemenea, premierul britanic a refuzat ulterior să condamne interdicţia temporară de intrare în ţară impusă de Donald Trump cu privire la cetăţenii din şapte ţări musulmane, precum Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan şi Yemen. Această politică are un impact direct asupra cetăţenilor britanici care s-au născut în Irak, inclusiv asupra parlamentarului conservator Nadhim Zahawi, care nu-şi va putea vizita în următoarele 90 de zile copii din America.

Reprezentanţii Downing Street au emis un comunicat, după critici dure din partea presei britanice, în care atrag atenţia asupra opoziţiei premierului faţă de interdicţia impusă de Casa Albă.

Totuşi, May nu a comentat personal cu privire la ordinul executiv implementat de Donald Trump.

”Este puţin ciudat că el este invitat atât de rapid şi în ciuda declaraţiilor pe care le-a făcut. Cred că trebuie să aflăm exact care sunt intenţiile lui şi cât de mult va proteja sistemul parlamentar american drepturile fundamentale, libertăţile şi legile”, a declarat liderul laburist într-o intervenţie pentru ITV1.

Jeremy Corbyn a avertizat împotriva susţinerii unei persoane care a utilizat un limbaj misogin şi a lansat numeroase atacuri asupra musulmanilor în timpul campaniei electorale, în vreme ce acum are ideea ”absurdă” de a construi un zid între Statele Unite şi Mexic.

Şi alţi lideri laburişti sunt de părere că vizita de stat a preşedintelui american ar fi nepotrivită atât timp cât este menţinută interdicţia pentru primirea refugiaţilor sirieni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.