Deputatul Cătălin Predoiu a afirmat, vineri, că Liviu Dragnea nu are motive întemeiate să se plângă de întârzierea bugetului, în condiţiile în care chiar Guvernul a decis refacerea proiectului iniţial de buget şi l-a acuzat pe liderul PSD că face ”pe vătaful de Teleorman” cu bugetele apărării naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grindeanu, la şedinţa de Guvern: «am terminat bugetul, avem toate avizele, ne mai trebuie un aviz». Curat avizat! În schimb, Dragnea se smiorcăie la televizor că «se întârzie bugetul» şi că nu se procedează cu avizul CSAT cum s-a procedat «anul trecut şi anii trecuţi». Nu suflă o vorbă că au întârziat bugetul pentru că au greşit primul proiect”, a scris, pe Facebook, Cătălin Predoiu.

El îl avertizează pe Liviu Dragnea că, după şedinţa CSAT de marţi, va afla de la premierul Sorin Grindeanu de ce nu este bine să o facă ”pe vătaful de Teleorman” cu bugetele din domeniul apărării şi securităţii naţionale.

”Cât priveşte CSAT, normal că e mai greu anul acesta Dragnea, pentru că şi s-a suit puterea la cap şi ai început să faci pe vătaful de Teleorman cu bugetele apărării naţionale şi o să afli de la Grindeanu de ce nu e bine, după ce iese din şedinţa CSAT, asta în cazul în care Grindeanu va pricepe ceva. Iar dacă nu pricepe, îi explică domnul Sârbu (Ilie Sârbu - n. red.) de la Curtea de Conturi cum e treaba”, a conchis Predoiu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis foloseşte incorect procedura avizării proiectului de buget în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru a tergiversa adoptarea bugetului de către Parlament, Dragnea arătând că CSAT putea fi convocat într-o oră întrucât toţi membrii săi se află în Bucureşti.

Liviu Dragnea l-a acuzat pe preşedintele Iohannis că foloseşte deliberat avizarea bugetului de stat de către CSAT pentru a amâna adoptarea bugetului în Parlament. ”Această procedură este folosită în mod incorect şi neproductiv de către preşedintele Iohannis. Anul trecut bugetul a fost adoptat în Guvern într-o zi, iar a doua zi a venit avizul CSAT. Nu s-a dorit lucrul acesta”, a declarat Dragnea.

El a relatat conversaţia pe care a avut-o premierul Grindeanu cu Klaus Iohannis legată de avizarea CSAT şi de posibilitatea ca avizul să fie dat după adoptarea în Guvern, după cum s-a întâmplat cu bugetul pentru anul 2016. ”Preşedintele i-a spus că anul trecut a fost altceva”, a spus Dragnea.

Preşedintele PSD susţine că o şedinţă a CSAT convocată pentru astăzi era posibilă, nefiind necesară amânarea până marţi. ”Toţi membrii CSAT erau în Bucureşti. Şedinţa se poate convoca şi într-o oră”, a afirmat social-democratul exemplificând apoi cu avizul Consiliului Legislativ care a fost trimis în jurul orei 16, deşi proiectul de buget a fost remis Consiliului în noaptea de joi spre vineri, la ora 2.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.