Medicul din oraşul Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, precum şi asistentele, farmacistele şi administratorul farmaciei prin care ar fi fost decontate peste 4.500 de reţete false, aducându-se un prejudiciu de peste 600.000 de lei, au fost arestaţi preventiv, joi după amiază. Cei şase pot contesta decizia, deoarece aceasta nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorii de la Tribunalul Ialomiţa au admis, joi după amiază, propunerea procurorilor şi au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile în cazul medicului, asistentelor medicale, farmacistelor şi administratorului de farmacie cercetaţi în dosarul decontării a mii de reţete false.

În faţa instanţei, cei şase au cerut să fie arestaţi la domiciliu sau să fie puşi sub control judiciar.

Decizia Tribunalului Ialomiţa privind arestarea prevetivă nu este definitivă, putând fi contestată.

Cei şase au fost reţinuţi miercuri, în urma mai multor percheziţii, fiind suspectaţi de înşelăciune, spălare de banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fraudă informatică, fals şi complicitate la fals intelectual, uz de fals şi complicitate la înşelăciune.

Anchetatorii suspectează că, în perioada 2010 – 2014, cei şase ar fi falsificat 4.508 reţete medicale, care au fost decontate prin intermediul unei farmacii, provocând un prejudiciu de 667.000 de lei.

De asemenea, în perioada 2013 – 2014, ar fi fost introduse în evidenţe reţete falsificate, emise de un cabinet medical. În 2013, administratorul farmaciei ar fi făcut zece transferuri bancare în valoare de 80.000 de lei, bani proveniţi în urma decontării reţetelor false, în scopul de a ascunde sau disimula originea ilicită a acestora, mai arată anchetatorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.