Starea de sănătate a comandantului Bazei aeriene 86 Feteşti şi a celuilalt militar rănit în accidentul rutier de miercuri, din judeţul Constanţa, este stabilă, ei fiind supuşi unor intervenţii chirurgicale şi rămânând internaţi în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Mihnea Avram, a declarat, joi, corespondentului News.ro că starea celor doi pacienţi este stabilă.

“Sunt într-o stare stabilă. Evoluţia este favorabilă, să spunem, dar sunt două cazuri foarte grave care oricând pot fi expuse unor complicaţii, însă deocamdată nu se pune problema”, a afirmat directorul medical.

Cei doi militari au suferit intervenţii chirurgicale şi sunt internaţi în Secţia de Terapie Intensivă a unităţii medicale.

“Pacienţii au fost supuşi investigaţiilor de specialitate şi au suferit interventii chirurgicale complexe. Nu s-a pus problema de amputaţie de membre, iar evoluţia este favorabilă postoperator, în ambele cazuri. Personalul medical depune toate eforturile pentru recuperarea celor doi pacienţi”, a transmis Spitalul Judeţean Constanţa prin intermediul unui comunicat de presă.

Reprezentanţii Parchetului Militar, instituţia însărcinată să investigheze cauzele producerii acestui eveniment rutier, au transmis că în urma primelor verificări accidentul s-a produs după ce plutonierul major Dan Nica, şoferul autoturismului Logan, s-a angajat într-o depăşire imprudentă. În maşina respectivă se afla comandantul Bazei aeriene 86 Feteşti ”Gheorghe Mociorniţă”, generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, care urma să participe la o misiune la Mihail Kogălniceanu.

Miercuri, în jurul orei 12.30, în localitatea Ştefan cel Mare, şoferul Loganului s-a angajat într-o depăşire imprudentă a unui autotren şi a intrat în coliziune cu un autoturism Renault care circula regulamentar din sens opus. Cele două maşini s-au lovit apoi de autotren, care a încercat să evite impactul.

În urma accidentului, un bărbat şi o femeie, aflaţi în autoturismul Renault, au murit pe loc. Cei doi militari au fost scoşi din maşină de un echipaj de descarcerare. Cadrele medicale prezente la faţa locului au stabilit că  şoferul autoturismului Logan a suferit un şoc hipovolemic, fiind preluat cu elicopterul SMURD, iar comandantul Bazei aeriene a fost diagnosticat cu fractură deschisă de femur, fiind luat de ambulanţa SMURD, ambii militari fiind intubaţi şi transportaţi la Spitalul Judeţean Cosntanţa pentru îngrijiri medicale.

Procurorii militari au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, urmând să continue cercetările în acest caz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.