Bana Alabed, fata în vârstă de şapte din Alep cunoscută în întreaga lume după ce a scris despre situaţia din oraşul asediat, i-a scris o scrisoare deschisă lui Donald Trump, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie să faceţi ceva pentru copiii din Siria pentru că sunt ca şi copiii dumneavoastră şi merită pacea, ca dumneavoastră”, a scris ea.

Bana a plecat de la Alep, împreună cu familia sa, în decembrie, în cursul evacuărilor în masă, iar în prezent trăieşte în Turcia.

Contul ei pe Twitter a devenit celebru prin mesajele din estul Alepului asediat.

Mama ei, Fatemah, care o ajută cu acest cont, a trimis scrisoarea BBC, precizează postul.

Ea spune că Bana a scris-o în zilele dinaintea învestirii lui Donald Trump în funcţie, pentru că ”l-a văzut pe Trump la televizor de multe ori”.

BBC prezintă scrisoarea fetei către noul preşedinte al Statelor Unite:

”Dragă Donald Trump,

Numele meu este Bana Alabed şi sunt o fată de şapte ani din Alep.

Am trăit în Siria toată viaţa mea, înainte să plec din estul Alepului asediat în decembrie, anul trecut. Mă aflu printre copiii sirieni care suferă din cauza războiului sirian.

Însă acum am pace în noua mea casă din Turcia. La Alep eram la şcoală, însă a fost distrusă din cauza bombaradamentelor.

Unii dintre prietenii mei au murit.

Sunt foarte tristă din cauza lor şi aş fi vrut să fie aici cu mine, pentru că ne-am fi jucat până acum. Nu mă puteam juca în Alep, era oraşul morţii.

Acum, în Turcia, pot să mă duc afară şi să mă bucur. Pot să merg la şcoală, deşi nu am fost încă. De aceea este importantă pacea pentru toată lumea, inclusiv pentru dumneavoastră.

Însă milioane de copii sirieni nu sunt ca mine, acum, şi suferă în diferite părţi ale Siriei. Ei suferă din cauza adulţilor.

Ştiu că veţi fi preşedintele Americii, aşa că puteţi, vă rog, să salvaţi copiii şi oamenii din Siria? Trebuie să faceţi ceva pentru copiii din Siria, pentru că ei sunt ca şi copii dumneavoastră şi merită pacea ca dumneavoastră.

Dacă îmi promiteţi că veţi face ceva pentru copiii din Siria, sunt deja noua dumneavoastră prietenă.

Aştept cu nerăbdare ceea ce veţi face pentru copiii din Siria”, scrie Bana.

Turcia, ţara în care Bana şi membrii familiei ei locuiesc în prezent, susţine opoziţia siriană. Însă poziţia preşedintelui Donald Trump nu este clară încă.

Preşedintele american a subliniat în mai multe rânduri că doreşte o relaţie puternică cu Rusia şi l-a lăudat pe preşedintele rus Vladimir Putin, care-l susţine pe preşedintele sirian Bashar al-Assad.

În campanie, el a vorbit despre oprirea ajutoarelor acordate rebelilor. De asemenea, el a vorbit recent despre nevoia unor ”zone sigure” pentru sirieni, care ar ajuta forţele rebele.

Scrisoarea lui Bana este făcută publică în contextul în care Iranul, Rusia şi Turcia s-au angajat să consolideze un armistiţiu, intrat în vigoare de trei săptămâni în Siria, în vederea unor negocieri de pace.

Însă fără acordul Guvernului al-Assad sau al forţelor rebele, este neclar cât va mai dura acest armistiţiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.