Tenorul spaniol Plácido Domingo va susţine, în luna noiembrie a acestui an, un concert la Opera din Los Angeles, al cărui director general este din 2003, pentru a marca 50 de ani de la debutul în oraşul american, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artistul va susţine ceea ce numeşte ”concertul vieţii sale” pe 17 noiembrie, a anunţat instituţia de spectacole. Plácido Domingo a debutat în Los Angeles pe scena Dorothy Chandler Pavilion. 

Directorul muzical al Operei din Los Angeles, James Conlon, va dirija concertul care va include şi invitaţi speciali, ce urmează să fie anunţaţi în curând.

 

O altă noutate a sezonului 2017 - 2018 al operei o reprezintă finalizarea de către Domingo a producţiei operei ”Les Pêcheurs de Perles” de Georges Bizet, care îi are în rolurile principale pe soprana georgiană Nino Machaidze şi pe tenorul mexican Javier Camarena.

 

În vârstă de 76 de ani, Plácido Domingo este unul dintre cei mai cunoscuţi tenori ai secolului 20, deşi, în ultimii ani s-a transformat în bariton. El va avea acest rol în noua stagiune a operei, când va fi protagonistul din ”Nabucco”, de Giuseppe Verdi, partitură pe care a interpretat-o recent pe scena Metropolitan Opera din New York.

Plácido Domingo este interpret de operă, născut pe 21 ianuarie 1941, la Madrid, renumit pentru vocea sa puternică şi versatilă de tenor lirico-dramatic, care i-a permis să cânte chiar şi roluri de bariton, dar mai ales pentru virtuozitatea artei sale vocale şi calitatea interpretării sale dramatice. A interpretat peste 150 de roluri în spectacole de operă.

Artistul spaniol a contribuit la popularizarea operei în anii 1990 prin turneele din seria ”Trei tenori”, alături de Luciano Pavarotti şi José Carreras - care au cântat împreună în mai multe ocazii, dar mai ales la ceremoniile de deschiderile ale celor trei Campionate Mondiale de fotbal organizate în Italia, Statele Unite şi Franţa, urmărite de peste 1 miliard de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.