Premierul ungar Viktor Orban apreciază că poziţia noului preşedinte american Donald Trump potrivit căreia toate ţările au dreptul să-şi pună propriile interese pe primul plan este fraza-cheie a discursului de învestire, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orban interpretează declaraţia lui Trump drept ”sfârşitul multilateralismului” şi ca pe o permisiune ca Ungaria să se plaseze, de asemenea, pe ea însăşi pe primul plan.

Premierul ungar este unul dintre primii susţinători ai lui Trump şi i-a lăudat politicile pe care le-a anunţat vineri, la învestire.

Şeful Executivului de la Budapesta a sugerat luni, la o conferinţă economică organizată de către Banca Naţională a Ungariei, că Francois Fillon, un conservator, este candidatul său favorit să devină viitorul preşedinte al Franţei şi că îi susţine propunerea cu privire la înfiinţatrea unei noi alianţe militare în Europa.

În opinia populistului premier ungar, această nouă alianţă ar putea spori încrederea Europei în ea însăşi şi capacitatea de a negocia cu toate părţile, incliusiv cu Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.