Galeria Saatchi explorează drept artă imaginile de tip selfie, prin expoziţia ”From Selfie to Self-Expression”, care va fi deschisă în luna martie şi care va cuprinde autoportrete ale unora ca Vincent van Gogh, Tracey Emin, Rembrandt, Velazquez, June Calypso şi Kutluğ Ataman, dar şi exemple moderne, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia include lucrări care au ”devenit rapid simboluri ale erei digitale”. Ea cuprinde, între altele, imagini de tip selfie ale fostului preşedinte american Barack Obama, ale fostului prim-ministru britanic David Cameron şi ale actorului Benedict Cumberbatch la gala premiilor Oscar.

Nigel Hurst, CEO al galeriei, a descris selfie-ul ca pe un schimb pe care societatea îl face folosindu-se de tehnologie ca mijloc de expresie.

”În multe feluri, selfie-urile reprezintă o personificare a tranziţiei culturii contemporane la o eră avansată din punct de vedere tehnologic”, a spus el.

Ca parte a proiectului, Saatchi colaborează cu Huawei, pentru a susţine zece tineri fotografi britanici care îşi vor aduce propria contribuţie la expoziţie.

În plus, va fi lansată competiţia #SaatchieSelfie, în care oameni din întreaga lume pot trimite cele mai interesante astfel de imagini şi pot avea şansa ca acestea să fie incluse în expoziţie.

Câştigătorul va fi ales de un juriu format din artişti şi va primi un telefon Huawei, dar şi o ”experienţă fotografică nepreţuită”, care va fi anunţată în curând.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.