Un olandez suspectat că a introdus în ţară droguri de risc şi mare risc - cannabis şi 93 de comprimate de extasy - a fost reţinut de DIICOT Mehedinţi, în urma mai multor percheziţii făcute în judeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinţi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a cetăţean olandez, Micha De Boer, pentru trafic de droguri de risc şi mare risc.

La jumătatea lunii decembrie, olandezul a introdus în ţară, prin punctul de trecere a frontierei din vestul ţării, ascunse în bagajele aflate într-un autoturism înmatriculat în Olanda, droguri de risc şi mare risc, respectiv cannabis şi 93 de comprimate care conţin methylenedioxymatamfetamine (MDMA), numite generic extasy.

Anchetatorii arată că bărbatul a intrat în ţară fără să fie depistat de vameşi şi a mers până în localitatea Pătulele, din judeţul Mehedinţi, la locuinţa unui prieten.

Bărbatul a fost lăsat să locuiască într-un corp de clădire al imobilului, el depozitându-şi bunurile şi bagajele aduse din Olanda într-o încăpere la care doar el avea acces.

Poliţiştii din Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, au făcut, joi, opt percheziţii domiciliare în municipiul Drobeta Turnu Severin şi în trei localităţi din judeţ, la persoane bănuite de furturi din locuinţe.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au găsit bijuterii, ceasuri, parfumuri, genţi de damă, aparatură electronică, laptop-uri, în valoare de aproape 21.000 de lei, susceptibile a proveni din săvârşirea infracţiunilor. Acestea au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea provenienţei.

Şi casa în care locuia olandezul a fost vizată de percheziţii, în camera în care acesta stătea fiind găsite 93 de comprimate de extasy şi 170 de grame de substanţă vegetală.

Micha De Boer urmează să fie prezentat Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.