Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri, la finalul şedinţei, că a aflat de la ”cei care asigură paza” că preşedintele Klaus Iohannis vine la Palatul Victoria, precizând că este dreptul constituţional al şeful statului să vină şi să prezideze şedinţele de guvern. Grindeanu e spus că el nu a mers la Palatul Cotroceni ”neanunţat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am aflat în momentul în care se apropia de Guvern, într-un mod informal, de la cei care asigură paza. Aşa am fost informat. Este dreptul constituţional al preşedintelui de a veni şi de a prezida şedinţe de guvern. (...) Dacă m-aş duce neanunţat la Cotroceni, probabil că ar trebui să mă întrebaţi. Nu eu am mers neanunţat”, a spus premierul Sorin Grindeanu, solicitat să răspundă când a aflat că preşedintele Klaus Iohannis vine la guvern pentru a prezida şedinţa.

De asemenea, întrebat ce au discutat în momentul în care preşedintele Klaus Iohannis a venit la Palatul Victoria, şeful Executivului a explicat că subiectul a fost despre ordinea de zi.

”A fost o întrebare a domnului preşedinte dacă se află aceste proiecte (privind graţierea şi modificarea codurilor - n.r.) pe ordinea de zi. L-am asigurat că nu se află pe ordinea de zi ”, a mai spus Grindeanu.

Şeful statului a sosit în jurul orei 9.30 la Palatul Victoria şi a avut o întrevedere cu premierul Grindeanu, de aproximativ 20 de minute, după care a venit împreună cu acesta la şedinţa Executivului, pe care a prezidat-o.

În jurul orei 11.00, Klaus Iohannis a plecat de la Palatul Victoria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.