Google câştigă o bătălie în războiul aplicaţiilor pe care îl poartă cu Apple, obţinând în 2016 venituri de 3,3 miliarde de dolari din aplicaţiile pentru Android.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimul trimestru al anului precedent, veniturile totale generate de aplicaţiile pentru Android au atins suma de 3,3 miliarde de dolari, creşterea de la an la an pentru aceeaşi perioadă fiind de 82%.

În continuare, veniturile aduse de aplicaţiile de iOS sunt mai mari. Apple a anunţat deja în urmă cu aproape două săptămâni că veniturile totale din aplicaţii în Q4 2016 au fost de 5,4 miliarde de dolari.

Dacă procentul de creştere a veniturilor din vânzările de aplicaţii pentru Android a fost de 82%, în cazul ecosistemului Apple acesta a fost de 60%.

Cifrele agregate de firma de analiză Senzor Tower arată că aplicaţiile de iOS au însumat în ultimul trimestru din 2016 venituri totale cu 67% mai mari decât cele obţinute din vânzarea aplicaţiilor de Android.

Numărul aplicaţiilor instalate în Q4 2016 pe ambele platforme a fost de 19,2 miliarde, în creştere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

În ceea ce priveşte performerii anului în Google Play Store, aplicaţiile care au generat cele mai mari venituri în 2016 au fost Spotify, Line Messenger şi Netflix.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.