Rebelii sirieni au anunţat luni după-amiază că au de gând să participe săptămâna viitoare la discuţiile de pace de la Astana, deşi au ameninţat anterior că vor boicota noua serie de discuţii în semn de protest faţă de încălcarea repetată a armistiţiului de către forţele fidele preşedintelui Bashar al-Assad. Diplomaţii ruşi şi turci au intermediat implementarea acordului de încetare a focului pentru a găsi o soluţie politică, care să pună capăt sângerosului război sirian, transmite France Presse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se pare că insurgenţa siriană moderată a decis să participe la negocierile de pace după ce jihadiştii Statului Islamic au înregistrat un avans considerabil în provincia Deir Ezzor.

Negocierile sunt programate să înceapă la 23 ianuarie în metropola kazahă Astana.

Deşi susţin tabere opuse în războiul sirian, Turcia şi Rusia au colaborat îndeaproape în ultimele săptămâni pentru implementarea unui acord de încetare a focului naţional în Siria.

Anterior, Washingtonul a jucat un rol esenţial în orice încercare de a aduce forţele beligerante implicate în războiul sirian la masa negocierilor, însă toate aceste discuţii au eşuat la Geneva.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.