Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, a criticat luni seară comentariile făcute de republicanul Donald Trump cu privire la politica de migraţie a Germaniei. Kerry a catalogat drept ”nepotrivite” comentariile preşedintelui-ales, care vizează în mod direct politica internă a unui stat terţ, după ce acesta a numit o ”greşeală catastrofică” decizia cancelarului german de a deschide graniţele în calea valului migratoriu din 2015, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am crezut sincer că este o acţiune nepotrivită din partea unui preşedinte-ales să intervină în politica altor state într-o manieră atât de directă... cred că va trebui să discutăm despre asta. Va trebui să vorbim despre asta, pentru că începând de vineri este responsabil de această relaţie”, a declarat Kerry într-un interviu pentru Christiane Amanpour.

Donald Trump a susţinut într-un interviu exclusiv pentru publicaţia britanică The Times că politica ”porţilor deschise” a reprezentat o ”eroare absolut catastrofală” a Angelei Merkel.

”Eu cred că ea a comis o eroare absolut catastrofală acceptându-i pe toţi aceşti ilegali”, a declarat preşedintele-ales al SUA.

Donald Trump s-a arătat critic şi la adresa blocului militar occidental, susţinând este un proiect depăşit, pentru că nu oferă protecţie în faţa atacurilor teroriste. Însă, preşedintele-ales a insistat că organizaţia râmâne una importantă pentru el.

“Am fost atât de criticat atunci când am spus că NATO este un proiect depăşit. Este depăşit pentru că nu a avut grijă de terorism. Am fost foarte criticat timp de două zile. Apoi au început să spună că Trump a avut dreptate”, a adăugat miliardarul republican, care va fi învestit la finele săptămânii la Casa Albă.

Republicanul Donald Trump a insistat în continuare că mulţi aliaţi nu plătesc atât cât ar trebui pentru protecţie din partea SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.