Albumul “Bach to basics”, semnat de violonistul Alexandru Tomescu, care a primit cele mai multe voturi din partea publicului în cadrul campaniei Radio România Muzical “Votează discul de muzică clasică al anului 2016”, a devenit Discul de muzică clasică al anului 2016 în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest album care a primit 5.546 voturi din partea publicului cuprinde pe două discuri integrala lucrărilor pentru vioară solo de Johann Sebastian Bach.

“Este un disc care înseamnă foarte mult pentru mine, este foarte personal; în bookletul din interior veţi regăsi o poezie scrisă de tatăl meu legată de Ciaccona (n.r. din Partita a II-a) de Bach. Este un disc la care am muncit literalmente câţiva ani de zile pentru că am vrut să captez în el exact acea senzaţie pe care am avut-o la fiecare dintre concertele din turneul Bach to basics din 2013. Discul a fost înregistrat în 4 zile, am făcut 7 şnururi; nu are absolut niciun peticuţ, fiecare notă de aici face parte dintr-o integrală Bach de peste două ore şi jumătate”, a spus Alexandru Tomescu. 

Albumul ”Bach to basics” a fost difuzat în integralitatea sa la Radio România Muzical pe 30 noiembrie şi 1 decembrie 2016 şi poate fi reascultat pe 23 ianuarie 2017, de la ora 19.00 sau oricând la adresa https://www.romania-muzical.ro/voteaza-2016/disc/violonistul-alexandru-tomescu-albumul-bach-to-basics-music-box-30-noiembrie-i-1-decembrie/1440431/3261/11.

Campania “Votează discul de muzică clasică al anului”, derulată online la adresa www.romania-muzical.ro/voteaza2016, pune la dispoziţia ascultătorilor Radio România Muzical un instrument online de sondare a popularităţii de care se bucură discurile noi prezentate de unicul post românesc de muzică clasică de-a lungul unui an. În 2016, a ajuns la a patra ediţie; pe parcursul anului 2016 au fost prezentate 102 albume, potrivit radio România. 

Clasamentul primelor 10 discuri din campania “Votează discul de muzică clasică al anului 2016”, în ordinea descrescătoare a voturilor acordate de public, se prezintă astfel: Albumul “Bach to basics” (Fundaţia Remember Enescu), de Alexandru Tomescu, urmat de albumul “Violin and Piano Thrillers” (Label Bogdan Văcărescu), al violonistul Bogdan Văcărescu şi pianistului Julian Jacobson. Pe locul trei în preferinţele ascultătorilor a fost albumul “Nihil Sine Deo” (Editura Casa Radio) al pianistei Sînziana Mircea.

În clasament, pe locul patru, este albumul Ceaikovski (Signum Records) al pianistei Alexandra Dariescu şi Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, dirijor Darrell Ang. Albumul “The Sound of 20s” (Ars Produktion), semnat de violonistul Ştefan Tarara şi pianista Lora Vakova Tarara, se află pe locul cinci. 

Pe poziţia a şasea, în clasament, se află violoncelistul Valentin Răduţiu şi Orchestra de Cameră din München, dirijor Stephan Frucht - concerte de Haydn, Mozart/Cassado şi Carl Philipp Emanuel Bach (Hänssler Classic). 

Votate de public au fost şi lucrări de Norbert von Hannenheim (Challenge Classics), de violista Aida Carmen Soanea şi pianistul Igor Kamenz. Pe locul opt, în preferinţele ascultătorilor este pianistul Daniil Trifonov cu albumul “Transcendental” (Deutsche Grammophon). 

Orchestra Simfonică din Pittsburgh, dirijor Manfred Honeck, cu Simfoniile a V-a şi a VII-a de Beethoven (Reference Recordings), s-a situat pe poziţia a noua, în timp ce Murray Perahia, cu Integrala Suitelor franceze de Johann Sebastian Bach (Deutsche Grammophon), pe locul 10. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.