Actorul Mark Ruffalo, cineastul Michael Moore, primarul newyorkez Bill de Blasio şi alte vedete intenţionează să organizeze un marş anti-Trump la New York, înainte de ceremonia de învestire a politicianului republican în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, informează The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii acestui eveniment au declarat, sâmbătă, că se aşteaptă ca la acel marş să participe câteva mii de newyorkezi. Marşul de protest beneficiază de susţinerea mai multor organizaţii, inclusiv Greenpeace şi mişcarea activistă MoveOn.

Protestul se doreşte un punct de pornire în coalizarea unei opoziţii faţă de politicile promovate de Donald Trump şi de sprijinire a oraşelor americane care vor dori să îşi implementeze propriile politici în domenii precum imigraţie, încălzirea globală, asigurări medicale, drepturile angajaţilor şi alte chestiuni.

”Transmitem un mesaj către Washington, prin care anunţăm că vom lupta, la fiecare pas, împotriva discriminării şi a altor politici dăunătoare, azi, mâine şi în fiecare zi”, a declarat actorul Mark Ruffalo. Starul american a mai spus că participanţii la acel marş ”vor merge împreună, pentru a fi unul lângă celălalt, aşa cum o vor face în fiecare zi, pentru a proteja valorile în care cred”.

Protestul doreşte să evidenţieze, de asemenea, măsurile pe care fiecare oraş american le poate lua pe plan local, precum iniţiativele de reducere a emisiilor de dioxid de carbon.

Scott Pruitt, desemnat de Donald Trump în funcţia de administrator al Agenţiei pentru Protejarea Mediului Înconjurător, în prezent procuror general al statului Oklahoma, a pus sub semnul întrebării studiile ştiinţifice potrivit cărora planeta se află într-un proces accelerat de încălzire şi că emisiile de dioxid de carbon şi alte gaze cu efect de seră se fac vinovate de accelerarea acestui proces.

Protestatarii vor demonstra în faţa unei clădiri emblematice newyorkeze deţinută de Donald Trump - Trump International Hotel and Tower. Acea clădire se află la o distanţă de aproximativ o jumătate de kilometru faţă de Trump Tower, reşedinţa preşedintelui-ales al Statelor Unite.

Cântăreaţa americană Madonna a anunţat joi că va participa la un marş al femeilor din Statelor Unite, care vor protesta la Washington pe 21 ianuarie, la o zi după învestirea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte.

Marşul Femeilor din Washington va coincide cu prima zi în care Donald Trump va fi în mod oficial preşedinte al Statelor Unite.

Actriţa America Ferrera, protagonista serialului ”Ugly Betty”, care a sprijinit-o pe democrata Hillary Clinton, va contribui la organizarea acestui marş de protest. Printre alte vedete care vor participa la aveniment se numără actriţele Amy Schumer, Scarlett Johansson, Frances McDormand. Cântăreţele Katy Perry, Cher şi Zendaya vor participa, de asemenea, la eveniment. Printre alte vedete care au confirmat că vor participa la marşul din Washington se află trei dintre protagonistele serialului ”Orange Is The New Black” - Uzo Aduba, Lea DeLaria şi Diane Guerrero.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.