Kuki Bărbuceanu, director de programe al Fundaţiei Vier Pfoten, a declarat pentru Agenţia de presă News.ro, după ce a fost la locul incendiului din şoseaua Petricani, unde se află mai multe spaţii care adăpostesc animalele Circului Globus, că nu au fost reperate cadavre ale animalelor şi că organizaţia din care face parte se va concentra pe campania de stopare a folosirii animalelor sălbatice în circuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Era mult fum acolo. Am văzut trei tigri afară, oarecum în siguranţă, iar doi nu au vrut să iasă. Nu i-a văzut nimeni morţi. Cadavre nu a văzut nimeni, pentru că nu se poate intra”, a declarat Kuki Bărbuceanu pentru News.ro.

El a menţionat că, cel mai probabil, animalele rămase înauntru au fost afectate de fum şi că există şanse foarte mici ca vreunele să fi scăpat.

Şi în urma acestui incident, Fundaţia Vier Pfoten îşi propune să ducă mai departe campania de stopare a folosirii animalelor sălbatice în circuri. ”Sper să avem şi înţelegerea domnului Coman, managerul Globus. În urmă cu câteva luni, când am vorbit cu dumnealui, era de acord cu asta. I se părea şi lui în neregulă. Ideea e să nu mai achiziţioneze altele”, a mai spus Bărbuceanu.

România trebuie să se alinieze la ţările civilizate, care nu mai folosesc animalele sălbatice în spectacole de circ, a mai afirmat reprezentantul Vief Pfoten.

”Ne dorim modificarea legislaţiei. De luat foc, sigur, poate lua foc orice, însă - după ce că sunt chinuite în arenă şi ţinute în condiţii mizerabile - mai şi mor aşa...”, a mai spus el.

Managerul Circului Globus din Bucureşti, Victor Coman, a declarat joi pentru Agenţia de presă News.ro că în grajdurile instituţiei din soşeaua Petricani se aflau adăpostite animalele pensionate al circului, că printre cele dispărute în incendiu se aflau şi câteva din proprietatea unei dresoare din Ucraina. În plus, el a afirmat că oamenii au încercat să stingă singuri incendiul, că în clădire nu erau depozitate furaje şi că, deocamdată, nu cunoaşte cauza izbucnirii incendiului.

O singură clădire a luat foc, ”cea în care stăteau oamenii şi cei cinci tigri”, a mai precizat managerul circului, care va întocmi un raport pentru Primăria Municipiului Bucureşti, instituţie de care aparţine circul.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 05.00. Reprezentantul ISU Bucureşti-Ilfov preciza că în jurul orei 7.15 la faţa locului a ajuns un reprezentant al circului, care a tranchilizat o parte din animale.

Intervenţia pompierilor a fost îngreunată şi din cauza zăpezii, fiind probleme în identificarea hidranţilor la nivelul carosabilului.

La faţa locului au intervenit echipaje cu 15 autospeciale şi două autoscări. Pe durata intervenţiei, la locul incendiului s-a aflat şi un echipaj SMURD. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.