Preşedintele mexican Enrique Pena Nieto a subliniat că nu va plăti pentru zidul pe care Donald Trump vrea să îl construiască la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, relateaz AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a dat, însă, asigurăru, că va “depune eforturi pentru relaţii bune” cu preşedintele-ales al SUA.

Anterior, Donald Trump a insistat în prima sa conferinţă de presă că americanii vor finanţa bugetul în vederea construirii zidului de la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, însă Mexicul va rambursa banii.

Această rambursare, a spus el, se va face sub formă de ”taxe” sau sub alte formă de plată.

Mexicul a subliniat în mai multe rânduri că este absolut exclus să contribuie cu vreun peso la construirea acestui zid.

Moneda mexicană s-a depreciat la o valoare istorică, de 22 de pesos un dolar, miercuri, imediat după ce Trump şi-a început conferinţa de presă la New York, scrie Reuters.

De altfel, moneda mexicană şi-a pierdut din valoare şi în primele zile din 2017.

Trump i-a ameninţat săptămâna trecută pe principalii constructori americani auto să se aştepte la o creştere a texelor impuse vehiculelor pe care le produc în Mexic şi le aduc în Statele Unite, într-o încercare de a repatria locuri de muncă în acest sector.

”Dacă voi credeţi că veţi putea să vindeţi (produse fabricate în Mexic) peste o frontieră foarte, foarte etanşă, nu o frontieră slabă - de altfel nici nu avem frontieră, este o sită găurită -, (atunci) vă înşelaţi. Veţi plăti o taxă de frontieră foarte grea”, a ameninţat preşedintele-ales.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.