Autorităţile italiene au anunţat miercuri după-amiază că premierul Paolo Gentiloni este într-o stare de sănătate bună la doar câteva ore după ce fost operat de urgenţă pe cord într-un spital din Roma. Se pare că prim-ministrul italian a suferit o operaţie de angioplastie, menită să-i deblocheze arterele, după ce s-a simţit rău la întoarcerea de la Paris, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt a explicat că premierul se descurcă bine după operaţie, însă a anulat călătoria la Londra, unde urma să se întâlnească joi cu omoloaga sa Theresa May.

”Vorbim de o procedură de succes şi nu există probleme. El se va întoarce la muncă cât mai curând”, a declarat ministrul pentru Politici Regionale, Claudio de Vincenti.

Paolo Gentiloni (62 de ani) a fost desemnat de preşedintele italian să formeze un executiv după ce premierul Matteo Renzi şi-a dat demisia în urma respingerii referendumului de modificare a Constituţiei.

Se pare că acesta a acuzat o stare de rău după ce s-a întors de la o întâlnire cu preşedintele Francois Hollande la Paris. Un medic l-a examinat pe premier în biroul său şi a decis să-l trimită urgent la spitalul Gemelli.

”El a plecat spre spital pe propriile sale picioare”, a declarat o sursă guvernamentală, care a explicat că premierul nu a avut un atac de cord.

Medicul Pietro Santarelli susţine că premierul Gentiloni ar urma să fie externat în câteva zile din spitalul Gemelli. Angioplastia este o procedură de rutină în multe spitale din Italia.

”Dacă trecea prea mult timp între manifestarea primelor simptome şi momentul în care acesta ajungea în operaţie, atunci poate era posibil ca nişte muşchi ai inimii să fie afectaţi permanent”, a explicat Santarelli.

Angioplastia este o procedură care implică introducerea unui tub pentru a lărgi o arteră sau venă prea subţire sau blocată.

Medicul Santarelli a explicat că faptul că premierul a putut să meargă pe propriile picioare până la maşina care l-a dus la spital este un semn bun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.