Întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Sorin Grindeanu, a început, miercuri, la Palatul Cotroceni, urmând a fi discutate politicile economice ale noului Cabinet, ca urmare a preocupărilor şefului statului legate de sustenabilitatea unor măsuri adoptate sau pe care intenţionează să le adopte Guvernul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alături de predintele Iohannis se află şi consilierul pe probleme economice, Cosmin Marinescu.

Premierul Sorin Grindeanu a venit însoţit de către ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan.

 

Întâlnirea dintre preşedinte şi prim-ministru a fost anunţată de către purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţial, Mădălina Dobrovolschi. 

"Preşedintele României a avut o discuţie telefonică cu premierul Sorin Grindeanu, discuţie în cadrul căreia l-a invitat pe acesta la Palatul Cotroceni pentru o analiză clarificatoare. Această întâlnire va avea loc miercuri după-amiază", a spus, luni, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis.

Mădălina Dobrovolschi a precizat că la discuţie va participa şi ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, iar întâlnirea este necesară pentru că există "foarte multe îngrijorări" cu privire la sustenabilitatea măsurilor anunţate de Guvern şi a efectelor acestora asupra economiei.

"Preşedintele vrea să afle direct de la premier care sunt planurile Guvernului în legătură cu bugetul pe anului 2017. Este o discuţie necesară, având în vedere îngrijorările privind sustenabilitatea măsurilor anunţate şi a efectelor acestora. Nu este străin de nimeni ce se discută în spaţiul public în ultima perioadă. La nivelul Administraţiei Prezidenţiale există analize serioase, dar şi ca cetăţean de rând există astfel de îngrijorări, bazate pe cifre, pe date, şi ele sunt până la nivelul Administraţiei Prezidenţiale", a mai arătat purtătorul de cuvânt al preşedintelui.

Ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, a declarat marţi, la Parlament, că, la întâlnirea pe care o va avea cu preşedintele Klaus Iohannis, va merge alături de premierului Sorin Grindeanu cu un concept în legătură cu proiecţia bugetară, cei doi “străduindu-se” să aibă conturate toate argumentele care să demonstreze că proiecţia PSD atât pe venituri, cât şi pe cheltuieli este corectă.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, marţi seară, la Antena 3, că invitaţia făcută de preşedintele Iohannis premierului Grindeanu la o întrevedere pe chestiuni economice arată că şeful statului vrea să afle dacă miniştrii cabinetului Grindeanu au fost la meditaţii din programul de guvernare. Dragnea răspunde astfel, într-un registru ironic, comentariului făcut de Iohannis la ceremonia de depunere a jurământului de către miniştri, când preşedintele i-a cerut liderului PSD să îi înveţe pe miniştri programul de guvernare, din moment ce susţine că este singurul care îl ştie ”din scoarţă în scoarţă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.