Sute de unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui au fost închise, miercuri, pentru a treia zi consecutiv ori şi-au redus programul pentru ca elevii să poată ajunge acasă în condiţii de siguranţă, măsura fiind luată după ce mai mulţi copii nu au putut ajunge la şcoală deoarece microbuzele nu au putut circula.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mii de elevi din 14 comune ale judeţului Vaslui rămân acasă, miercuri, după ce conducerile şcolilor coordonatoare au decis să nu reia cursurile, din cauza drumurilor impracticabile, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Astfel, nicio unitate de învăţământ din comunele Albeşti, Coroieşti, Măluşteni, Roşieşti, Vinderei, Ciocani, Dodeşti, Fălciu, Şoleşti şi Şuletea nu şi-au reluat activitatea, în timp ce în alte patru, respectiv Berezeni, Blăgeşti, Costeşti şi Puieşti, se învaţă parţial, doar în unităţile de învăţământ din centrele de comună.

Totodată, ISJ Vaslui a dispus micşorarea programului în şcoli, grădiniţe şi licee, în special în cele din mediul rural, pentru ca elevii şi preşcolarii să ajungă în condiţii de siguranţă acasă, având în vedere ninsorile abundente din cursul zilei de miercuri.

”În majoritatea cazurilor unde cursurile sunt suspendate pentru a treia zi consecutiv, copiii nu au putut ajunge din satele componente în şcolile de centru de comună deoarece microbuzele şcolare nu pot circula din cauza drumurilor impracticabile. De asemenea, sunt foarte mulţi elevi navetişti care lipsesc de la cursuri, mai ales la liceele din mediul rural, motivat tot de imposibilitatea de a merge la şcoală”, a declarat, miercuri, pentru News.ro inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Potrivit sursei citate, toate absenţele trecute, miercuri, în cataloage de către cadrele didactice vor fi motivate ulterior.

Cursurile sunt suspendate în mai multe judeţe ca urmare a avertizărilor de viscol şi ger emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.