Peste 600 de persoane au fost salvate şi 230 de autovehicule au fost deszăpezite în ultimele 12 ore în judeţul Constanţa, iar în prezent se fac eforturi pentru deblocarea drumului dintre localităţile Nicoale Bălcescu şi Dorobanţu unde se află blocate aproximativ 20 de maşini. În cazul unui bătrân care trebuia transportat la spital, autorităţile au cerut miercuri intervenţia unui elicopter SMURD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, în ultimele 12 ore, structurile de intervenţie au reuşit salvarea a peste 600 de persoane aflate în dificultate şi au degajat din zăpadă 230 de autovehicule surprinse de viscol. 

În continuare autorităţile fac eforturi susţinute pentru deblocarea DN 2A, între localităţile Dorobanţu şi Nicolae Bălcescu, pe acest tronson de drum fiind blocate aproximativ 20 de autovehicule, estimându-se că în scurt timp şi acestea vor fi scoase din zăpadă.

În cursul nopţii un caz medical a necesitat o alocare importantă de forţe. Astfel, un bărbat în vârstă de 76 de ani din comuna Dumbrăveni avea nevoie de ajutor deoarece locuia într-o casă neîncălzită şi avea o stare de sănătate precară. La domiciliul acestuia a încercat să ajungă un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanţă, dar acesta s-a blocat între localităţile Scărişoreanu şi Plopeni. A fost trimisă spre pacient o şenilată de la Chirnogeni, autospeciala a preluat pacientul şi acesta a fost transportat într-un spaţiu încălzit din cadrul Primăriei Dumbrăveni. Echipajul cu medic de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost preluat de o şenilată de la Topraisar, s-a încercat deplasarea în localitatea Dumbrăveni, dar din cauza faptului că drumul era blocat de nămeţi nu s-a reuşit acest lucru, iar echipajele au rămas în localitatea Topraisar. Autorităţile au decis să trimită un elicopter SMURD pentru a-l prelua pe bărbat şi a-l duce la spital.

Peste 700 de pompieri, poliţişti, jandarmi, angajaţi ai Ministerului Transporturilor şi reprezentanţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă au acţionat în ultimele ore în judeţul Constanţa, intervenind cu aproximativ 320 de utilaje şi autospeciale. De asemenea, utilaje şi autospeciale de intervenţie din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Olt, Dâmboviţa, Bacău, Neamţ, Botoşani, Argeş şi Iaşi au fost aduse în judeţul Constanţa pentru a sprijini acţiunilor de intervenţie. 

“Salvatorii au acţionat pentru gestionarea efectelor generate de avertizările meteorologice periculoase la 71 de misiuni, în condiţii foarte dificile, parcurgând tronsoane de drum cu zăpadă foarte mare şi viscol năprasnic”, se arată în comunicatul ISU Dobrogea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.