Cele mai recente cifre privind situaţia diverselor versiuni de Android folosite în prezent arată că Google, cu toate eforturile, nu a reuşit să limiteze fragmentarea sistemului său de operare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Google a dat publicităţii cele mai noi cifre privind distribuţia versiunilor de Android, iar situaţia nu este deloc încurajatoare pentru utilizatorii care încă speră că procesul de actualizare al celui mai folosit sistem de operare va putea fi cândva optimizat.

Astfel, Android 7 Nougat, cea mai recentă versiune lansată de Google în august 2016, are în prezent o cotă de piaţă de numai jumătate de procent. Cota de piaţă în acest caz se referă doar la telefoanele care folosesc Android.

Cele mai răspândite versiuni de Android sunt Lollipop, cu un procent însumat de 33,4%, Marshmallow, cu 29,6% şi KitKat, care deţine 22,6%. KitKat, spre exemplu, a fost lansat în urmă doi ani şi jumătate.

Spre comparaţie, beneficiind de avantajul ecosistemului cu un singur producător, iOS-ul celor de la Apple oferă un sistem de actualizare mult mai bine pus la punct. Nu doar că actualizarea are loc la puţin timp după prezentarea oficială, însă device-urile Apple beneficiază de update-uri pe mai mulţi ani.

Anul trecut, Google a lansat Pixel, primul telefon produs de compania americană. Acesta reprezintă singura opţiune pentru cei care doresc să beneficieze la timp de cele mai noi versiuni de Android.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.