Un copil de opt luni, suspect de rujeolă, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, cauza decesului urmând să fie stabilită după efectuarea necropsiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat, marţi, pentru News.ro că un copil de opt luni, suspect de rujeolă, care se afla de trei săptămâni la Terapie Intensivă cu bronhopneumonie şi insuficienţă respiratorie, a decedat la spital.

”A fost un copil de opt luni, suspect de rujeolă, a avut erupţie, dar nu a fost confirmat serologic. Serologia a fost echivocă, adică nici da, nici nu. A stat trei săptămâni la noi, în Terapie Intensivă, intubat, cu bronhopneumonie, cu insuficienţă respiratorie. La necropsie se va preleva proba probabil din plămâni. Copilul nu era vaccinat”, a declarat medicul Virgil Musta.

Potrivit sursei citate, în acest moment sunt aproximativ 35 de copii cu rujeolă internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

În data de 3 ianuarie medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara anunţau că 30 de copii se află intenaţi cu rujeolă şi că ”sunt câteva cazuri cu complicaţii”. Cei mai mulţi dintre copiii internaţi nu au fost vaccinaţi, unii neîmplinind încă vârsta de imunizare.

În judeţul Timiş, anul trecut, doi copii au murit din cauza rujeolei.

Anul trecut, până în 29 decembrie, la nivel naţional au fost confirmate 1.969 de cazuri de rujeolă în 33 de judeţe, iar dintre acestea nouă copii au decedat, trei având vârste mai mici de un an.

Cele mai multe cazuri de rujeolă au fost înregistrate în judeţele Arad (462) Caraş-Severin (345), Timiş (296), Mureş (256), Bistriţa-Năsăud (129) şi Dolj (110), potrivit Centrului Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.