Aproximativ 90.000 de creştini au fost ucişi în 2016, iar alte 500-600 de milioane de creştini sunt împiedicaţi să-şi practice liber credinţa, anunţă Patriarhia Română, citând Centrul pentru Studiul Creştinismului Global.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În jur de 70 la sută din decesele înregistrate au fost cauzate de conflicte apărute între triburile africane.

În Nigeria, spre exemplu, s-a înregistrat o creştere de peste 60 la sută a asasinatelor comise de grupări musulmane radicale, cum ar fi Boko Haram. Oricum, creştinii sunt în pericol zilnic în Orientul Mijlociu, inclusiv în Irak şi Siria. Coreea de Nord este renumită şi ea pentru intoleranţa şi cruzimea faţă de creştini, potrivit studiului.

Conform unui raport anual lansat de Release International, un grup dedicat creştinilor persecutaţi din întreaga lume, cea mai mare ameninţare pentru creştini vine din lumea islamică cu guverne ostile şi grupări militante.

În plus, atacurile militanţilor hinduşi au crescut în India, iar în China congregaţii sunt supuse unor presiuni constante din partea guvernului. Atacuri violente împotriva creştinilor au loc şi în ţări ca Iran, nordul Nigeriei sau Pakistan, potrivit raportului citat..

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.