Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu i-a sugerat, luni, liderului PSD, Liviu Dragnea, să facă o anchetă şi în legătură cu prognoza pe care a făcut-o guvernul Ponta în legătură cu finalizarea autostrăzii Comarnic-Braşov, în condiţiile în care a fost „o promisiune care nu s-a realizat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În legătură cu aşa zisa problemă legată de exerciţiul bugetar anterior. Am observat că domnul Dragnea a constatat o diferenţă între prognozele anunţate şi rezultatele exerciţiului bugetar. Ori acest lucru dincolo de a fi ilar mi se pare o lacună în ceea ce priveşte logica economică pe care o demonstrează domnul Dragnea. Dacă e vorba să comparăm prognoze cu realizări şi să facem anchete în legătură cu cauzele pentru care nu au fost realizate aceste prognoze, atunci fiecare prognoză economică ar trebui să intre în atenţia domnului preşedinte Dragnea. Şi pe acestă linie de gândire i-aş sugera să facă şi o anchetă în legătură cu prognoza pe care a făcut-o guvernul Ponta din care a făcut parte ca vicepremier în legătură cu finalizarea, spre exemplu, a autostrăzii Comarnic-Braşov. A fost mai mult decât o prognoză, a fost o promisiune şi această promisiune nu s-a realizat. Poate că nu ar strica ca cineva să ancheteze de ce nu s-a realizat. Poate că nu ar strica cineva să ancheteze de ce nu s-a realizat această autostradă în timpul Guvernului Ponta”, a precizat Cătălin Predoiu. 

Comisiile de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului vor face o anchetă asupra procedurii şi veridicităţii datelor care au stat la baza celor două rectificări bugetare pozitive ale Guvernului Cioloş, a anunţat, luni seară, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

“Mâine vom avea un Birou Permanent reunit pentru a repartiza la Comisiile de buget-finanţe din Cameră şi Senat cele două ordonanţe de rectificare bugetară din anul 2016, cea din august şi cea din 23 noiembrie. Pentru că până astăzi aceste ordonanţe nu fuseseră repartizate la Comisiile de specialitate. O să le cerem Comisiilor de specialitate buget-finanţe, înainte de a întocmi raportul, să se constituite în comisii de anchetă şi să facă o anchetă asupra procedurii şi asupra veridicităţii datelor care au stat la baza celor două rectificări pozitive”, a precizat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a prezentat cifre care ar demonstra că există o "gaură" la buget de 10 miliarde lei.

“Aş vrea să vă dau şi nişte cifre pentru că aşa am fost obişnuiţi în câteva luni, mai ales că am văzut o postare pe Facebook a cuiva care făcea referire la cifre. Îi dau dreptate domnului pentru că a spus că se poate vorbi de o gaură atunci atunci când avem venituri mai mici, despre asta vorbim. Conform programării iniţiale la adoptarea bugetului pentru 2016, veniturile erau estimate pe final de an la 231,1 miliarde lei. La sfârşitul anului, veniturile au fost de 221,1 miliarde lei, mai puţin cu 10 miliarde”, a afirmat Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.