Autorităţile americane au anunţat că tânărul hispanic Esteban Santiago va apărea luni în faţa unei instanţe federale, după ce a ucis cinci persoane într-un atac armat comis în incinta aeroportului Lauderdale-Hollywood din Florida. Acuzaţiile lansate de procurori riscă să aducă pedeapsa cu moartea pentru veteranul hispanic, care a luptat în războiul din Irak, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Esteban Santiago a recunoscut în timpul audierilor că a plănuit în detaliu atacul armat de la aeroportul Lauderdale-Hollywood şi a cumpărat doar un bilet dus din Alaska.

Autorităţile americane susţin că au eliminat posbilitatea terorismului şi anchetează rolul jucat de presupusa boală psihică a atacatorului înarmat, care a manifestat anterior un comportament haotic, iar rudele au susţinut că tânărul hispanic auzea voci şi nu a primit ajutorul necesar din partea sistemului de sănătate din Alaska.

De asemenea, veteranul american s-a prezentat în luna noiembrie la Biroul Federal de Investigaţii din Anchorage. Acesta le-a spus agenţiilor FBI că mintea sa este controlată de spioni ai Statelor Unite.

Magistraţii îl vor întreba pe atacator dacă înţelege acuzaţiile care i se aduc în timpul audierii, care va avea loc luni la ora locală 11.00 (18.00 ora României) într-o instanţă federală din Fort Lauderdale.

Experţii legali susţin că atacatorul înarmat va rămâne fără cauţiune în custodia poliţiei.

De asemenea, acesta riscă pedeapsa cu moartea dacă este găsit vinovat de comiterea unui atac armat în incinta unui aeroport, însă soarta tânărului hispanic va fi decisă în următoarele luni de procurorii federali din Statele Unite.

Alte şase persoane au fost împuşcate în atacul armat, în vreme ce aproximativ 30 de persoane au suferit răni minore în urma haosului de pe aeroportul Lauderdale.

Esteban Santiago are 26 de ani şi este originar din New Jersey, dar a locuit de-a lungul vieţii sale în Alaska, precum şi în localitatea Naples din Florida.

Acesta a servit în perioada 2007-2016 în Garda Naţională din Puerto Rico şi Alaska. De asemenea, tânărul hispanic a luptat în perioada 2010-2011 în războiul din Irak. Rudele susţin că acesta a manifestat un comportament haotic după ce s-a întors din Irak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.