Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, vineri seară, că a convocat o şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru sâmbătă dimineaţă, pentru a supune dezbaterii şi aprobării consilierilor generali demiterea Consiliului de Administraţie al RATB, pentru neîndeplinirea sarcinilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am convocat de îndată o şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru mâine dimineaţă la 9.30 în care voi supune dezbaterii şi aprobării consilierilor generali demiterea Consiliului de Administraţie al RATB, pentru neîndeplinirea sarcinilor privind pregătirea Capitalei pentru vremea grea de iarnă pe care o depăşim în acest moment", a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei reproşează conducerii RATB că staţiile nu au fost curăţate vineri dimineaţă, că timpii de aşteptare au fost îndelungaţi, că nu au fost scoase mai multe autobuze pe traseu şi că directorul general al regiei şi-a luat concediu fără să anunţe.

"Am spus de la începutul mandatului că nu ne jucăm cu viaţa bucureştenilor, am spus că prioritatea noastră trebuie să fie confortul bucureştenilor şi turiştilor care vin în această perioadă în Capitală, că sunt un om deschis dialogului şi sprijin orice instituţie pentru a depăşi problemele pe care le are, dar nu fac rabat de la performanţă. Dacă am stabilit ieri foarte clar care sunt responsabilităţile fiecărei instituţii în parte şi toţi colegii au fost la posturi şi au răspuns prezent şi s-a văzut că deszăpezirea a fost la un nivel ridicat faţă de anii trecuţi, deci se poate, singura instituţie care nu a reacţionat prompt şi am avut de dimineaţă staţii RATB necurăţate, timpii de aşteptare au fost îndelungaţi, am rugat să fie scoase mai multe autobuze pe traseu şi nu s-a întâmplat acest lucru, mai mult decât atât domunul director general era în conediu, fără ca măcar să mă anunţe", a adăugat Gabriela Firea.

Directorul general al RATB este Radu Paul Orzaţă, acesta fiind interimar.

Consiliul de Administraţie al regiei este format din: Tudor Tănăsescu, Dorel Macovei, Pîrvuţ Ovidiu, Popescu Marin, Orzaţă Radu Paul (director general), Lupaşcu Marian, Ittu Ioan Nicolae (reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.