Nouă persoane rămase blocate, vineri, cu maşinile în zăpadă, pe drumuri din judeţul Galaţi, au fost salvate de către pompieri, bătrânul aflat în comă fiind transportat la spital cu ajutorul unei şenilate care l-a dus până la ambulanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipaje ale ISU şi Serviciului de Ambulanţă au intervenit, vineri, în judeţul Galaţi pentru salvarea unor persoane blocate din cauza zăpezii şi a viscolului.     

Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat că echipajele ISU şi ale Serviciului de Ambulanţă au reuşit să ajungă la pacientul de 76 de ani, aflat în stare comatoasă, în localitatea Nicopole din comuna Drăguşeni. Potrivit lui Chiriţă, echipajul ISU s-a deplasat cu o autoşenilată pentru preluarea pacientului care a fost transportat la ambulanţă şi apoi la Spitalul Judeţean.    

Pe de altă parte, Chiriţă a precizat că s-a reuşit şi salvarea celor şase persoane care au rămas vineri blocate în maşini pe DN 251 Galaţi – Pechea.

Totodată, un echipaj al ISU Galaţi a preluat şi trei cetăţeni moldoveni, între care un copil, care au rămas blocaţi în trafic în zona oraşului Târgu Bujor. Cei trei au fost conduşi la Primăria din Tg. Bujor, urmând să li se asigure cazare şi masă. 

De asemenea, la Primăria Cudalbi se află 11 cetăţeni austrieci care au fost surprinşi de viscol în trafic. Acestora li se va asigura cazare, hrană şi apă. 

Echipaje ale Serviciului de Ambulanţă au asigurat încă de joi, dar şi în prima parte a zilei de vineri, transportul la spital a unor persoane care aveau nevoie de dializă.  

Reprezentantul ISU Galaţi a lansat şi un apel către cetăţeni să evite deplasările cu propriile maşini pentru transportul bolnavilor către unităţile medicale şi să apeleze la ajutorul autorităţilor, folosind numărul unic de urgenţă 112. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.