Premierul învestit, Sorin Grindeanu, a afirmat miercuri, la Parlament, întrebat dacă va demisiona în cazul în care Legea 90/2001 va fi declarată neconstituţională, că a fost votat premierul României, iar programul său de guvernare este pe 2017-2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă va demisiona din fruntea Guvernului dacă Legea 90/2001 va fi declarată neconstituţională, ca urmare a unui demers al Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, Sorin Grindeanu a spus: ”Eu, azi, am fost votat premierul României. Programul de guvernare este votat pe 2017-2020”.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, miercuri, la Parlament, că va trimite joi la Curtea Constituţională o sesizare în privinţa Legii 90/2001 care prevede că pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Întrebat dacă va contesta legea 90/2001, Victor Ciorbea a spus: “De mâine încolo vorbim, dragilor”.

Chestionat în continuare dacă sunt argumente să sesizeze CCR, Avocatul Poporului a răspuns: “O să vedeţi că sunt argumente beton în sensul soluţiei pe care o voi da mâine. V-am promis că după învestire. O să vedeţi câte texte din Constituţie, din diverse Convenţii internaţionale sunt încălcate în opinia noastră”.

Fiind întrebat dacă mâine trimite sesizare la CCR, el a răspuns afirmativ, acelaşi răspuns dându-l şi în cazul unei întrebări încălcarea, prin Legea 90/2001, a unor convenţii internaţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.