Premierul desemnat Sorin Grindeanu şi-a început, miercuri, discursul din plenul reunit al Parlamentului mulţumind PSD pentru propunere şi afirmând că Sevil Shhaideh ar fi fost o variantă "excelentă" de premier. El a mai spus că obiectivul Cabinetului său este ”România normală”, care să cuprindă toate ţintele guvernărilor anterioare la un loc şi a promis că angajamentele făcute de PSD în campanie vor fi respectate. La rândul său, liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut că actul de guvernare nu se va face la partid,că deciziile se vor lua în Palatul Victoria şi că Guvernul Grindeanu nu este unul ”de vedete, de vorbitori la televizor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Nicuşor Dan: Ceea ce ni se propune azi este o ”repesedizare” a României, se amanetează viitorul

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat, miercuri, în plenul reunit, că Guvernul propus de PSD "amanetează" viitorul ţării şi îndatorează viitoarele generaţii şi a criticat componenţa Cabinetului, afirmând că el va duce la "repesedizarea" României.

UPDATE: Steriu: Miniştrii propuşi fie sunt fără experienţă, fie au prea multă experienţă. PMP nu votează acest Guvern

Preşedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, a criticat, de la tribuna Parlamentului, atât componenţa Guvernului Grindeanu, despre care a spus că nu are personalitate şi expertiză, cât şi programul de guvernare al PSD, pe care îl consideră populist, şi a anunţat că PMP va vota împotriva învestirii noului executiv.

UPDATE: Tăriceanu: Românii nu vor o ţară condusă de marionete dispuse să închidă ochii la abuzuri pentru un loc călduţ

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, de la tribuna plenului reunit, că românii au votat pentru o ţară în care deciziile majore sunt luate de liderii aleşi prin vot, şi “nu dictate din afară sau influenţate de instituţii de forţă”, în condiţiile în care românii nu vor “o ţară condusă de marionete”.

UPDATE: Dragnea: Am învăţat să gestionez victoria; din acest motiv Parlamentul votează învestirea Guvernului, nu suspendarea preşedintelui

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că victoria în alegeri este foarte importantă, dar el a învăţat în aceste zile că mai important decât obţinerea victoriei în sine este modul în care gestionezi această victorie, motiv pentru care Parlamentul votează învestirea unui nou Guvern, şi nu suspendarea unui preşedinte.

UPDATE: Dragnea: Guvernul Grindeanu nu e un guvern de vedete, de vorbitori la televizor, un guvern cu legături în alte structuri sau instituţii

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri, în şedinţa plenului reunit, că Guvernul Grindeanu nu este “un guvern de vedete, de vorbitori la televizor, un guvern cu legături în alte structuri sau instituţii”, ci este un Cabinet format din “oameni tineri cu experienţă”, care îşi asumă şi înţelege scopul acestei guvernări, şi anume creşterea României.

UPDATE: Grindeanu: Îmi doresc o relaţie normală cu preşedintele României şi cu partidele de opoziţie

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a afirmat, miercuri, în Parlament, că este "un om al dialogului" şi îşi doreşte o "relaţie normală" cu preşedintele României, dar şi cu partidele de opoziţie, chemând PNL, USR şi PMP la colaborare.

UPDATE: Grindeanu: Lupta anticorupţie să fie fermă, dar la fel de fermi să fim în protejarea drepturilor fundamentale ale omului

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, în Parlament, că în România justiţia trebuie să fie independentă, iar lupta anticorupţie trebuie să continue, însă decidenţii trebuie să fie ”la fel de fermi” şi în protejarea drepturilor omului, astfel încât cei vinovaţi să fie pedepsiţi, dar cei oneşti ”să fie apăraţi”.

UPDATE: Dragnea: Vă asigur că actul de guvernare al Cabinetului Grindeanu nu se va face la partid; deciziile se vor semna în Palatul Victoria

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, în şedinţa plenului reunit, în care se va da votul de încredere Guvernului Sorin Grindeanu, că actul de guvernare nu se va face la partid, iar deciziile se vor lua în Palatul Victoria, premierul având toată libertatea de acţiune.

UPDATE: Grindeanu: Să forţăm autorităţile să accepte plata online a taxelor. Cele care nu pot fi plătite online vor fi eliminate

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a afirmat că Guvernul pe care îl va conduce va ”forţa” autorităţile statului să accepte plata online a taxelor şi impozitelor, iar acele dări care nu vor putea fi plătite online până la 1 ianuarie 2018 vor fi desfiinţate automat.

UPDATE: Sorin Grindeanu: Ţinta acestui Guvern este ”România normală”, în care lucrurile să fie aşa cum e normal să fie

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a afirmat, miercuri, în discursul său din Parlament, că obiectivul Guvernului său este ”România normală”, care să cuprindă toate ţintele guvernărilor anterioare la un loc, promiţând că toate angajamentele făcute de PSD în campanie vor fi respectate.

UPDATE: Sorin Grindeanu: Shhaideh era o variantă excelentă de premier. Salut echilibrul lui Dragnea, a fost un adevărat om de stat

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, şi-a început discursul din plenul reunit al Parlamentului în care cere votul de încredere mulţumind PSD pentru propunere şi afirmând că Sevil Shhaideh ar fi fost o variantă "excelentă" de premier. El i-a mulţumit şi lui Liviu Dragnea pentru "echilibru" şi pentru că a fost "un adevărat om de stat".

Grindeanu şi-a început discursul mulţumind "celor care l-au propus în această funcţie".

"Vreau să precizez de asemenea de la început faptul că prima propunere a PSD pentru funcţia de premier ar fi fost o variantă excelentă pentru conducerea Guvernului şi e bine că dânsa va fi alături de mine în echipa viitorului Executiv", a spus Grindeanu.

El i-a mulţumit în deschidere şi lui Liviu Dragnea.

"Salut în mod deosebit echilibrul domnului preşedinte Liviu Dragnea, care în ultimele săptămâni s-a comportat ca un adevarătat om de stat, punând interesul naţional mai presus de interesul său personal sau al partidului pe care îl conduce. S-a evitat astfel o criză foarte nocivă", a spus Sorin Grindeanu, discursul său fiind întrerupt de rânduri de aplauze din sală.

Cabinetul propus de Sorin Grindeanu are cel mai mare număr de miniştri, nu mai puţin de 26, după cel propus de Adrian Năstase în 2000, care avea 30 de miniştri cu portofoliu sau delegaţi.

Preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, a anunţat, vineri, că PSD şi ALDE au convenit ca, după şedinţa în care guvernul Grindeanu va primi, foarte probabil, votul de învestitură, noul cabinet să depună jurământul în faţa preşedintelui Klaus Iohannis miercuri, la ora 19.00.

De asemenea, prima şedinţă de Guvern urmează să aibă loc la ora 21.00.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.