Ministrul propus al Sănătăţii, Florian Bodog, căruia Ministerul Educaţiei i-a retras în toamnă dreptul de a conduce doctorate pentru că nu îndeplineşte condiţiile legale, spune că a dat în judecată instituţia, el susţinând că decizia este ilegală şi a fost luată chiar în momentul în care el şi-a anunţat candidatura la alegerile parlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre retragerea dreptului de a conduce doctorate, decizie luată de Ministerul Educaţiei condus de Mircea Dumitru, în 2016, Bodog a spus că decizia este greşită şi ilegală.

"Este vorba de o confuzie. Doctoratul meu nu are absolut nicio problemă. Eu am fost făcut conducător de doctorat de către Ministerul Educaţiei. În luna mai anul trecut o publicaţie din Oradea a făcut o sesizare la Ministerul Educaţiei. Ministerul Educaţiei nu a luat absolut nicio măsură, pentru că sesizarea nu se încadra în limita legii, şi nu aveau bază legală pentru acest lucru", a spus el.

Ministrul propus a explicat că decizia a fost luată de Ministerul Educaţiei chiar în momentul în care "se făceau listele pentru noul Parlament".

"Această decizie a Ministerului eu am considerat-o nelegală şi am atacat-o în Justiţie, la Curtea de Apel Oradea, şi aştept", a spus Bodog.

Presa locală a scris despre două scandaluri în care ar fi fost implicat Florian Bodog. Unul dintre acestea vizează teza de doctorat a ministrului propus la Sănătate, despre care jurnaliştii bihoreni au scris că ar fi plagiată. Un alt scandal vizează finanţarea campaniei electorale din 2012 a lui Bodog, presa locală scriind că mai multe apariţii ale acestuia în media ar fi fost finanţate de o firmă elveţiană cu afaceri în domeniul sănătăţii.

Bodog este şi profesor universitar şi decan al Facultăţii de Medicină din Oradea. În octombrie 2016, ministrul Educaţiei Mircea Dumitru i-a retras lui Florian Bodog dreptul de a coordona doctorate, în baza unei decizii a Consiliului General al Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), din septembrie 2016, motivată prin faptul că Florian Bodog are doar două articole publicate în calitate de autor principal, deci nu îndeplineşte criteriile necesare pentru a conduce doctorate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.