Fostul şef al statului Traian Băsescu precizează că recunoaşte înregistrările făcute publice de Sebastian Ghiţă, precizând că sunt din ”discuţii private” din ultimele luni ale anului 2016, dar că acestea au fost editate ”ceea ce este de natură a crea unele confunzii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, care de la dispariţia sa în urmă cu aproape dpuă săptămâni a avut patru apariţii la postul de televiziune pe care îl controlează, a prezentat, marţi seara, o înregistrare audio în care Traian Băsescu discuta despre dosarul lui Dan Voiculescu, invocând şi numele judecătoarei Camelia Bogdan, dar şi pe cele ale procurorului şef al DNA Codruţa Kovesi şi pe al prim adjunctului SRI Florian Coldea. Într-o înregistrare anterioară, Ghiţă afirmase că Traian Băsescu i-a spus că are înregistrări cu "felul în care a fost plănuită închiderea lui Voiculescu".

”Am luat notă de înregistrările apărute în mass media în serialul «Ghiţă face dreptate». Cu privire la aceste înregistrări, fac următoarele precizări: 1. Înregistrările au fost făcute în cadrul unor discuţii private în ultimele luni ale anului 2016; 2. Recunosc înregistrările ca fiind reale; 3. Autorul a procedat la editarea înregistrărilor, ceea ce este de natură a crea unele confunzii”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Traian Băsescu mai susţine că nu s-a întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan şi, implicit, nici nu a discutat cu aceasta dosarul Voiculescu.

”Afirmaţiile mele sunt legate de informaţii primite de la structurile specializate şi nu de la procurori sau judecători, cu care nu am discutat niciodată dosarul ICA ( Voiculescu)”, adaugă liderul PMP.

El scrie că, încă înainte de terminarea mandatului şi, în mod deosebit, după terminarea acestuia, a vorbit frecvent în spaţiul public, dar şi în întâlniri private, exemplificând ceea ce a considerat a fi ”abuzuri”, cu elemente din dosare pe care le cunoştea.

”În acelaşi timp, am vorbit, ori de câte ori am avut ocazia, despre nevoia punerii sub control real de către Parlament a activităţii serviciilor de informaţii, şi, în mod deosebit, a SRI”, mai scrie Traian Băsescu.

Conform înregistrării făcute publice, Băsescu transmite unui interlocutor că are înregistrări cu toţi, sugerând că este vorba despre un stat mafiot şi despre nemulţumirea faţă de faptul că judecătoarea Bogdan a intrat în dosarul ginerelui.

"Voce: Şi aveţi înregistrări cu toţi?

Băsescu: Coldea, doamna Kovesi, Bogdan. Da' să vezi conversaţia când îmi spuneau că îl luăm pe Mustaţă din complet.
Hai băieţi să-l aruncăm în aer! Vreţi să-mi distrugeţi familia?

Voce: Ce stat este ăsta, domnule preşedinte?

Băsescu: Eu v-am spus de câteva ori, stat mafiot. Na, eu ştiu ce spun.

Voce: Probleme cu dosarul Voiculescu?

Băsescu: Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnare, care, cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea «mâine îl luăm pe Mustaţă şi intră Bogdan». Să vezi după o zi când spuneau «Am vorbit cu Bogdan şi a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut sa-i dea doar zece». Pe urmă trage concluziile Coldea, ştii. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii!

Voce: Sunteţi supărat pe ei.

Băsescu: Bogdan este, a intrat judecător în dosarul ginerelui. Un judecător care duce dosarul de-un an este schimbat şi la ultimul termen a intrat Bogdan. Păi bă, Bogdan, eu te ştiu cine eşti!".

Ulterior, judecătoarea Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, a spus că nu a avut niciodată o întrevedere cu Coldea sau cu Băsescu şi că nimeni nu i-a sugerat vreo soluţie în acest dosar.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.